Filat, când te mai duci pe Maidan ia-ți și Scula cu tine! Să aveți câte 400 de EURO de Sculă (II) (Excerpt from the book ”The Armageddon”s fall” )

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Greșelile lui Filat, care a acționat ca un fraier politic, ne vor costa scump. Din punct de vedere politic, cel care vrea să fie repus în funcția de premier de către CEDO, unde s-a adresat, a mai spus că Leancă este prietenul lui.

Urmărind evenimentele de la Vilnius, am înțeles că în R.Moldova conduc doi oameni – Filat și Plahotniuc.

În momentul în care rămâne acasă președintele Timofti, acest verde împărat autodeclarat trebuia să se ogoiască, dar să nu-i pună în umbră pe toți factorii decizionali aleși – Leancă, Gherman- Snegur, Corman.

Unde mai pui că nici Plahotniuc (respect, dle pentru gest!) nu s-a deplasat la forul de la Vilnius.

Convingerea mea e că Timofti a contribuit realmente, prin acceptarea postului de președinte al R.Moldova, la avansarea țărișoarei ca asociat al UE și ca poveste de succes a UE, scrisă la Bruxelles și nu la Chjișinău .

Dumnezeu cu dânsul, cu Filat, s-a dus, ducă-se. Dar la Vilnius nu putea să nu vadă și să nu audă că cea pe care o numește prietenă, Cancelarul Merkel, a vorbit cu președintele Ianukovici în engleză, cu toate anterior discuta în rusă pe care o posedă bine.

După câteva ore de discuții, Merkel a anunțat că Ucraina nu va semna acordurile. Motivul nu era că Germania nu are de unde acorda împrumuturi Ucrainei. Are și pentru două țări cu asemenea populație.

Durerea de cap a Cancelarului Merkel a fost și rămâne Rusia în ecuația geopolitică globală.

Un gazoduct, supranumit Molotov-Ribbentrop, stă mărturie că Germania a intrat în competiție cu China și SUA pentru piața rusă.

Putin, înclină spre Europa. Rusia sub Putin are ambiţia de a crea un spaţiu economic şi umanitar unificat care să se întindă de la Lisabona la Vladivostok.

El crede că e în interesul Ucrainei să intre în acest spaţiu ca membru al Uniunii EuroAsiatice, proiectul geo¬politic de suflet al preşedintelui rus Vladimir Putin asemănător cu UE şi care va fi construit pe fundaţia Uniunii Vamale ruse.

Cancelarul Merkel anume aspect al problemei îl are în calcul .

E adevărat, de ce tandemul Germania – Rusia nu ar fi un nou model al viitorului? Cunoașteți altă țară cu mai multe bogății și posibilitățui decât Rusia la ora actuală?

Pe de altă parte, Merkel nu a forțat nota din cauză că nu vrea să se aibă de rău cu SUA care, de asemenea, doresc o suprastructură comercială cu UE, iar spionii americani, precum bine știți, îi ascultă telefoanele, fură proiectele tehnologice germane.

Ce mai încolo, încoace, sora e soră, dar brânza e pe bani, ca să parafrazăm înțeleptul proverb din tezaurul nostru spiritual.

Și, totuși, despre ce a vorbit Ianukovici cu Merkel?

Merkel a aflat că din anul curent, 2014, Ucraina preia președinția CSI. Toți șefii de stat se vor deplasa la Kiev, la reuniuni. Va fi un puternic sprijin pentru Ianukovici dacă își depune candidatura la prezidențialele din 2015.

Deci, semnarea de către Ucraina a acordurilor de asociere ar fi condus la un haos total, dacă vreți, la dispariția acestui avorton politico economic, unde dictează Kremlinul.

Ianukovici le va semna după alegerile prezidențiale. Sau le va semna altcineva. Acum scopul declarat al UE și al Germaniei e să stingă războiul civil care pune stăpânire pe Ucraina.

Am spus cine a contribuit la declanșarea lui.

Un asemenea război ar fi conferit un plus de instabilitate în fostul spațiu ex-sovietic.

Merkel nu este novice în politică, ea are carte, nu ca Filat – studii în materie de Contrabandă.

Ca să nu ne pară totul un joc, rușii, prin intermediul comuniștilor, cu susținerea tacită a democraților ( amintiți-vă de democratul Burguji din adunarea populară de la Comrat) au demarat jocul de-a referendumurile în Găgăuzia. Deci, Ucrainei i-a dat bani, iar nouă – instabilitate și un rus care este gata să susțină cu 5 milioane referendumurile.

Mă întreb și vă întreb, de ce Filat, care a fost pe Maidan, nu se duce acum la maidanul de la Comrat, unde își face de cap prietenul lui Formuzal? De ce reduce totul la afirmația că situația la Comrat a scăpat de sub control?

Într-un articol , postat anterior, în care îl făceam atent pe președintele Timofti asupra faptului că este garantul drepturilor mele cetățenești ,subliniam că aceste pseudo plebiscite nu trebuie admise sub nicio formă, fiindcă desfășurarea lor va conduce la recunoașterea rezultatelor de către secesioniști de la Tiraspol și de către o supraputere, Federația Rusă.

Aveam , deci, o republică secesionistă, iar acum putem avea două dacă nu intervine Turcia după cum a mai făcut-o.

Frau Merkel ține minte că Transnistria ca focar de instabilitate la hotarele UE și că Ucraina este mediator în soluționarea consecințelor conflictului și că a avansat propunerea ca reglementarea lui să fie efectuată de o comisie UE – Rusia.

Și aici Ucraina este un jucător –cheie. Subliniez, este un garant, practic, un susținător onest și activ al independenței R.Moldova.

Stau mărturii planul Iușcenko de reglementare a conflictului, avansat împreună cu Vladimir Voronin, crearea misiunii de asistență UE la frontiera moldo-ucraineană pe teritoriul țării vecine.

Voi aduce, în partea a treia articolului, alte argumente din care rezultă că din erou național, după cum a vrut să apară Filat, el a transformat R.Moldova în țap ispășitor.

Cele 400 de EURO ca dovadă ceruți de vameșii ucrainenii moldovenilor, care vor să se stabilească în Ucraina sau se află în trecere se pot dovedi floare la ureche.

Vorba e că Ianukovici va rămâne președintele Ucrainei până la alegerile prezidențiale din 2015, care vor avea loc după scrutinul general din R.Moldova.

Fiți siguri, Ianukovici va avea grijă să-i mulțumească lui Filat , dar, înainte de orice , lui Leancă pentru faptul că nu s-a desolidarizat public de gestul acestui aventurier politic cu numele Filat, care poartă ceasul la mâna dreaptă ca și Vladimir Putin.

Concluzionăm. Cu România – Filat, Leancă, Ghemran-Snegur stau prost, cu Ucraina la fel.
Cum putem numi această stare de lucruri altfel decât izolare care va conduce la dispariția harbuzului sau a bicolorului secesioniștilor de pe scena politică a R.Moldova?
(va urma)

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Vasile Grozavu

Vasile Grozavu

Spre nenorocul nostru, de 22 de ani ne căznim să aflăm răspuns la întrebarea: ”Și acum încotro?”. Cred că am aflat acest răspuns și cartea mea, ”Înapoi, pe Drumul Mătăsii”, dă un răspuns clar la această întrebare. Eliminarea trădării ca metodă utili...

Ultimele articole