Filat, când te mai duci pe Maidan ia-ți și Scula cu tine! Să aveți câte 400 de EURO de Sculă (I) (Excerpt from the book ”The Armageddon”s fall” )

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Prefațez acest articol cu o precizare importantă – evoluțiile din Ucraina sunt un rezultat firesc al revoltei legitime a poporului împotriva oligarhilor, a diferitelor clanuri. Aspirația ucrainenilor de a fi admiși în UE, unde justiția stă în capul mesei, o consider legitimă și valabilă pentru R.Moldova. Trebuie să ne unim – ucrainenii și moldovenii pentru a prelua experiența României în acest sens. Am scris deja capitole pe care le voi publica imediat după aceste consemnări. Citindu-le, veți înțelege cât de mult ne dăunează amatorismul și metodele dictatoriale de conducere în PLDM și R.Moldova utilizate de Filat.

L-ați auzit, desigur, pe plângăreț învinuind opoziția că a fost izolată pe plan internațional ceea ce nu este adevărat, cu toate că Leancă și Filat au depus eforturi susținute ca acest lucru să se întâmple.

Acestui pretins diplomat, dar și fiicei distrate a lui Snegur, așa-zis ministru de externe, le amintesc ca SUA, alte țări respectă opțiunea poporului, dar nu pe cea a partidelor politice.

Voronin a susținut că vorbim aceeași limbă la București. La aniversarea poetului Grigore Vieru de la Academia de Științe a afirmat, în fața camerelor de luat vederi, că este naționalist. L-a convins pe unul dintre cei mai mari poeți ai românilor că e un bun patriot, după ce a propus ca imnul de stat al R.Moldova să fie ”Limba noastră”.
Trec în revistă aceste acte istorice ale lui Voronin pentru a vă convinge că, în momentul de față el este captivul lui Mark Tkaciuc care ascultă de la boss una, dar face cu totul alta.

În PD dictează Plahotniuc, care nu vrea să convingă fracțiunea majoritară a partidului său din adunarea populară de la Comrat să renunțe la referendumuri, lucru pe care-l poate face exact în 5 minute.

În PLDM, purtătorul harbuzului, Filat, face tot ce vrea fără a se mai camufla. Iar poporul suportă consecințele, fiindcă Leancă și Gherman-Snegur, servii lui, nu pot drege busuiocul.

Cel care a considerat că funcția de prim ministru i s-a luat pe nedrept, cu toate că este corupt până în măduva oaselor, a intentat proces propriei țări la CEDO. Deci, se poate considera până la decizia înaltei Curți, persoană oficială.

În consecință, nu avea ce căuta pe Maidan pentru o bravadă de doi bani, fiindcă ucrainenii știu ce au de făcut și fără discursurile lui scremute din deget.

Am adus probe elocvente că nu avem guvernare, ci o cacealma, care se bate cu pumnul în piept că va semna acordurile de asociere, dar face tot posibilul pentru a ridica poporul împotriva procesului firesc de admitere a R.Moldova în UE.
Stăm strâmb și judecăm drept, pardon pentru faptul că sunt banal deja și cu un citat din Eminescu.

Recent, ca răspuns la vizitarea Maidanului de către Filat, purtătorul harbuzului pe care eu îl asociez cu drapelul roșu – verde al secesioniștilor, Kievul a răspuns foarte frumos, inteligent, dând de înțeles că la toamnă scorul electoral al lui Filat va fu unul de batjocura câinilor cu colacii în coadă.

Așa este. Ucraina a introdus noi reguli ce reglementează accesul străinilor pe teritoriul ţării. REGULILE, SPRE DEOSEBIRE DE ALTE DĂȚI, SUNT VALABILE ȘI PENTRU MOLDOVENI.

Avertismentul a fost făcut special pentru Filat, pe data de 4 decembrie, fiindcă Ucraina, spre deosebire de R.Moldova are servicii secrete. Se știa, deci, din timp că pe Maidan va sosi o delegație neimportantă, printre care erau vicepreședintele Partidului Popular European, Jacek Saryusz-Wolski, ex-preşedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek, Preşedintele Comitetului pentru afaceri externe din Parlamentului European, Elmar Brokticieni.

Amintesc, pe 7 decembrie, Filat, cel care l-a rugat pe președintele ucrainean, Victor Ianukovici, să nu le ceară moldovenilor, care vin în Ucraina sau se află în trecere prin țară, să confirme că au o important sumă în EURO a spus, pe Maidan:

”…. Nimeni nu poate să fure poporului ucrainean viitorul şi libertatea”

Reiterăm, Filat este extrem de nepregătit ca politican. În acest alineat esențial el a lăsat să se înțeleagă că:

1. Ianukovici fură libertatea poporului ucrainean;

2. Că Ucraina este invitată în UE unde există libertate și autoritățile nu doresc acest lucru;

Care putea fi reacția guvernării de la Kiev. A fost alcătuită o listă cu 36 de cetățeni pasibile de a fi declarate persona non – grata pe teritoriul Ucrainei, pe ea figurând și Filat. Acesta dacă era inteligent, mergea după Maidan să se roage cel puțin, să fie primit și de Ianukovici.

În plus, îl putem felicita pe Filat. De azi înainte moldovenii care vor vizita, tranzita sau se vor stabili temporar pe teritoriul Ucrainei trebuie să deţină cel puţin 400 de euro.

Poliţia de frontieră a Republicii Moldova nu a fost anunţată oficial de autorităţile ucrainene despre intrarea în vigoare a noilor reguli. Până în prezent, aproximativ 50 de moldoveni au fost întorşi de la frontiera ucraineană, pentru că nu aveau cel puţin 400 de euro.

Filat, care susține că se află des prin localitățile R.Moldova ar trebui să știe că populația din sud, oameni care nu au pentru două zile consecutiv de pâine, cum vine primăvara se duc la piață la Odesa sau în alte orașe cu legume, cireșe, căpșune. Ei nu au 400 de EURO, fiindcă seara se întorc mulțumiți acasă cu niște grivne și pește, cumpărat la piața din Odesa.

Ce li se va spune de acum înainte când vor fi întorși înapoi: Duceți-vă și-l întrebați pe Filat de ce nu vă lăsăm !
Mai rău, cetățenii moldoveni care se pornesc, odată cu primăvara la muncă în Rusia, au de cele mai multe ori bani doar pentru doua sau trei zile, suma neatingând nici pe departe cifra de 400 de EURO.

Așteptăm și restricțiile Federației Ruse, impuse după Jocurile Olimpice de la Soci, ca să conștientizăm cât rău a făcut cu premeditare Filat propriului popor.

O.K., ziceți că a făcut-o din lipsă de experiență? Atunci de ce nu și-a consultat prietenii cu care se laudă, dar care l-au uitat din secunda a doua după strângerea de mână. Pe frau Merkel, de ce nu a consultat-o, de exemplu. Dar pe camarazii din Coaliție de ce nu i-a întrebat? Amintim a depus documentele de repunere în funcția de prim ministru la CEDO și nu-și putea permite atâta iresponsabilitate.

Acum să ne mai mire că democratul Corman trimite Comisiei de la Veneția un proiect de lege vizând modificarea Codului Electoral fără a-i consulta pe liberal democrați?

În această guvernare, cu nenumărate operații plastice efectuate de Filat și Plahotniuc, a tunat și i-a adunat. Norii grei, adunați deasupra ei vor aduce o ploaie grea. După ea va răsări soarele dacă vom căuta dreptatea noastră, având exemplul României de exercitare a justiției. Conform logicii, cei doi artizani ai culiselor mârșave din R.Moldova ar trebui să vadă soarele de după gratii.

Sunteți atât de naivi să-i credeți că vor în UE?

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Vasile Grozavu

Vasile Grozavu

Spre nenorocul nostru, de 22 de ani ne căznim să aflăm răspuns la întrebarea: ”Și acum încotro?”. Cred că am aflat acest răspuns și cartea mea, ”Înapoi, pe Drumul Mătăsii”, dă un răspuns clar la această întrebare. Eliminarea trădării ca metodă utili...

Ultimele articole