FILAT, BLESTEMUL DE PE CAPUL NOSTRU. FRAGMENT DIN CARTEA „Căderea Armaghedonului” (II)

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

În prima parte a acestui capitol al cărții mă refeream la pericolul ce-l prezintă un personaj controversat, care nu-și cunoaște vârful nasului. Am arătat, în baza unor exemple concrete, că Filat mănâncă și de pe viu, și de pe mort numai ca să scape basma curată.

Nu am greșit. Urmărind câteva emisiuni, am constatat că Filat are o teamă de moarte de revenirea comuniștilor la guvernare. Dar îi vrea la picior.

Pentru un politician este indecent și riscant să afirme că oponenții săi cu care trebuie să găsească limbaj comun nu vor mai ajunge în axul guvernării.

Apropo, i s-a vorbit de sondaje, i s-a spus că din 13 februarie 2013 PLDM debutează în căderea liberă.
Culmea incompetenței, Filat a declarat că mai e un an până la alegerile generale, când ei se vor mobiliza exemplar.

Filat e un visător incurabil! Nu mai avem despre ce discuta cu un individ care nu știe că după ce poporul va afla conținutul Acordului de asociere, pe care UE va accepta să-l parafăm din rațiuni politice, va fi scos motanul din sac. Poporul va înțelege că va trebui să achite costuri enorme ale reformelor și câteva linii de subiect îl vor mătura pe Filat de pe scena politică. O serie de capitole, legate de cel mai important program al R.Moldova, de care a fost responsabil Filat sub patronajul lui Petru Lucinschi, îi va da definitiv arama pe față lui Filat. Nu anticipez. Voi scrie. Corect, cu argumente. E vorba despre proprietatea funciară strategică, dacă înțelege ce vreau să spun, lucru de care mă îndoiesc.

SĂ MOARĂ TOȚI – EL SĂ RĂMÂNĂ!

Desigur, Filat ne va numi nebuni, smintiți așa după cum a mai făcut-o. El și echipa lui puțin școlită , are în arsenalul ei asemenea metode. Numai că ele nu prind. Lumea demult a înțeles cine-i sunt prietenii și cine dușmanii.

Iar lista celor pe care Filat i-a marginalizat pentru simplul fapt că sunt de sute de ori mai buni decât el, este impunătoare.

Nagacevschi știe despre evenimentele din 7 aprilie tot și nu vorbește. A preferat să se retragă din funcția de președinte al comisiei juridice a parlamentului;

Godea i-a servit lui Filat pe tavă o.n.g.-urile și apoi a fost eliminat;

Fiul lui Grigore Vieru, Călin, nu-l mai aranjează pe Filat, fiindcă nu mai este activ, cu toate că numele marelui poet i-a consacrat formațiunea;

Ion Sturza, fostul șef al lui Filat, are prea multe emoții atunci când vorbește efectiv despre privatizarea frauduloasă a BEM, cu toate că nu spune că Filat e nașul hoției;

Renato Usatâi, care a fost consilierul lui, ajutându-l să pătrundă pe piața investițională rusească, totodată plimbându-l cu avionul la finala UEFA de Champions League, este nebun când afirmă că Filat a avut acțiuni în toate băncile asupra cărora au fost lansate atacuri rider;

Nu pot să nu deschid o paranteză pentru a preciza că Filat nu a răspuns, în cadrul emisiunii la care mă refeream, la întrebările directe, preferând să le bată obrazul celor din studio, imputându-le că nu înțeleg cât de important este el ca personalitate.

I s-a adus exemplul președintelui Germaniei, care a demisionat. S-a bătut șeaua, precizându-se că există documente. Dar nu a confirmat sau infirmat.

Iarăși i s-a spus că este obligat să răspundă. Iarăși n-a auzit. L-a învinuit pe Usatîi că face jocul altcuiva uitând să aducă probele de rigoare.

Dar să continuăm lista celor pe care Filat și-a imaginat că-i poate folosi după bunul său plac, neținând cont de faptul că electoratul îl detestă fiindcă a lovit fără milă în niște politicieni, crescuți în mediul intelectual autohton.

Alexandru Tănase, care a studiat împreună cu Filat la Iași, ( de fapt studiile și le-a făcut doar el, Filat s-a ocupat de contrabanda cu țigări) este ultimul plecat de la conducerea PLDM. Filat, care trebuie să înainteze candidatura lui la funcția de primar al capitalei , l-a preferat pe un amic de afaceri ca să-l retragă ulterior.

Alegerea lui Filat arată cât de incompetent este ca politician și cât de mult crede în banii săi cu care vrea să cumpere interesul național.

În afară de aceștia, Filat și-a imaginat că îi mai poate devansa cu banii săi pe scriitori, pe jurnaliști. N-a fost să fie. A rămas singur, cu niște analiști rătăciți care caută orice prilej pentru a tăia poala și a fugi.

Să nu vă mire, deci, faptul că Filat răspunde negativ la orice întrebare privind crearea unui bloc în perspectiva continuității parcursului european al R.Moldova. În această ordine de idei alegerile generale din noiembrie 2014 sunt decisive.

Analizez cu maximă atenție comportamentul lui Plahotniuc după retragerea din Parlament. Nu se agită. Nu face spume la gură. S-a lansat în niște critici aduse comuniștilor și apoi a renunțat. Are dreptate, fiindcă atâta timp cât în casa noastră nu va fi pace, toți ne vor desconsidera. Se vor bucura că ne dezbină ca să poată conduce.

Dar,am promis să vă amintesc ce a spus Plahotniuc despre Filat, atunci când acesta susținea că s-a săturat să facă compromisuri și a denunțat AIE.

De fapt, nu-i plăcea că Mihai Ghimpu îi tăia apetitul când Filat o făcea pe Duce, lăudându-se cu partenerii să de dezvoltare inexistenți în sărăcia lucie la care a adus țara.

”În 2009 m-a rugat să nu intru în politică, să-l ajut să devină politicianul numărul 1 ca să-l înlocuiască pe Voronin. În acest caz, el mă va privilegia și mă va ajuta să fiu businessmanul numărul 1. Pentru că l-am refuzat, a decis să se răzbune”, a declarat Plahotniuc.

Plahotniuc a spus că nu va cobori la nivelul lui Filat și că nu va discuta despre regele contrabandiștilor, țara IPTEH, gangsterul tranziției, contrabandistul secolului, țigareta 1, țigareta 2.

Acum vreau să-mi spuneți și Dvs: ”Într-adevăr credeți că acest om ne vrea în UE?”. Nu, categoric, el ne are de idioți sau de nebuni, după cum îi place să se exprime.

Eu, personal, voi considera că UE și-a ieșit din minți dacă va accepta în topul guvernării un asemenea domn cu trenă, care nu vrea să răspundă în fața electoratului pentru faptele sale care l-au lăsat cu sufletul la gură și nu poate nici muri,nici trăi.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Vasile Grozavu

Vasile Grozavu

Spre nenorocul nostru, de 22 de ani ne căznim să aflăm răspuns la întrebarea: ”Și acum încotro?”. Cred că am aflat acest răspuns și cartea mea, ”Înapoi, pe Drumul Mătăsii”, dă un răspuns clar la această întrebare. Eliminarea trădării ca metodă utili...

Ultimele articole