Filat atotputernicul sau un premier mai presus de lege

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Parlamentul, Guvernul, judecătoriile, etc., sunt instituţii publice pentru toţi cetăţenii statului, dară-mi-te pentru şefii instituţiilor de resort. Uite că premierul nostru ignoră legea şi îşi permite să interzică pe “terenul” său (de parc-ar fi privat), accesul şefului şi a membrilor CNA.

Drept urrmare, decurg două ipoteze: a) Se încearcă intimidarea instituţiei ca rezultat al ultimelor acţiuni ale acesteia; b) Se doreşte ascunderea schemelor şi secretelor guvernului faţă de principala instituţie în lupta contra corupţiei.

Să nu spuneţi că nu există corupţie în guvern. Cazurile Negruţă, Usatâi, Vicol, au avut un răsunet impunător, iar dacă corupţia nu va fi stârpită în centru, nu mai mizăm pe exterior.

Un alt lucru care mă deranjează, este că acest Filat, numit în funcţia de premier de către parlament, îşi permite să calce legea în picioare într-un mod grosolan. Mâine-poimâine o să interzică şi spicherului sau chiar preşedintelui de stat accesul în guvern.

În ritmul acesta vom vedea peste un an-doi pe peretele guvernului o tăbliţă cu inscripţia “Sediul lui Filat”.

Nu-mi doresc ca Filat să tremure la fiecare apariţie a lui Chetraru, dar să-l interzici pe cel care l-ai învestit în lupta cu corupţia, înseamnă să te plasezi mai sus ca legea şi să-i faci cale bătătorită corupţiei.

Sau, poate, într-adevăr, ăsta-i scopul Guvernului Filat…

Comentarii

Nicolae Gârbu

Nicolae Gârbu

Născut la ţară, prin părţile Călăraşi-ului. Părinţii intelectuali mi-au insuflat dragostea de carte încă din copilărie. Gimnaziul l-am spulberat, mai degrabă cu mii de legende şi poveşti, decât cu matematică şi fizică. În perioada 1998-2001, am făcut...

Ultimele articole