Filat e varză! A recunoscut oficial că a cedat în fața partenerilor externi în favoarea lui Iurie Leanca

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Acum seara am citit o stire pe un portal de stiri peledemist despre destainuirea facuta de Vlad Filat cu privire la desemnarea lui Iurie Leanca candidat al PLDM pentru functia de premier in cazul daca partidul obtine un scor bun dupa alegeri din toamna aceasta.

Prin acel articol, care mai degraba este un comunicat de presa pentru noi si pentru partenerii externi ai PLDM, suntem informati ca Leanca a fost desemnat pentru ca asa a poruncit Merkel si alti lideri europeni, printre care si Traian Basescu.

Poruncile au fost date lui Filat atunci cand acesta efectua „vizite” in Germania, Romania, America fara ca sa se anunte in prealabil. Filat efectua aceste vizite, dupa care informa ca a discutat despre viitorul si securitatea Republicii Moldova, fara ca el sa aiba aceste atributii in stat. De fapt, Filat prime porunci cand efectua acele vizite, iar acum trebuie sa intelegem ca atunci cand spunea ca a discutat despre viitorul Mdovei de fapt se referea la insistenta liderilor importanti ca el sa renunte in favoarea premierului Leanca, pentru ca asa va fi mai bine pentru tara noastra.

Despre recomandarile facute de Merkel am scris o luna in urma. Atunci, evident, au satit toti in cap la mine si au spus ca-l atac pe Filat, ca nu este drept ce am scris, iar Germania nu insista ca Leanca sa fie Numarul 1 in Moldova. Astazi aflati, chiar din declaratiile lui Filat, ca se confirma cele scrise de mine anterior.

Analizand din punct de vedere politic, declaratia lui Filat cu privire la Candidatura lui Iurie Leanca este o impuscatura in propriul picior. Este o nebunie sa recunosti public ca partenerii externi nu te vor in fruntea tarii pentru ca esti un pericol. Filat, fiind presedinte al PLDM, afirma ca viitorul european si prosper al Moldovei poate fi asigurat doar de catre Iurie Leanca, pentru ca asa au constatat Merkel, Basescu, Biden si altii. Probabil si prietenul din Georgia i-a recomandat lui Filat sa lase emotiile si sa-l arunce in sus pe Leanca, pe treptele carierei politice.

Filat are acum problema validarii mandatului de deputat. O alta problema, mult mai grava, este ca lista PLDM pentru alegeri incepe cu un nume in care nu au incredere nici cei din afara, care sustin PLDM-ul si parcursul european al Republicii Moldova. Deschiderea listei cu un demis pentru coruptie, lipsit de incredere pe plan international, este un minus enorm pentru viitorul partidului condus de Filat.

Tot azi am vazut bannerele PLDM, unde este pus si drapelul UE, fara poza lui Filat sau Leanca. Ma tem ca se face un nou joc politic, instrumentat din orgoliu de Filat. Insistenta integrarii europene nu este mai diferita de insiatenta PNL privind unirea cu Romania. Aceste abuzuri de idealuri aduc rezultate mici, de fiecare data. Ma gandesc ca Filat nu anunta ca a renuntat la emotii, iar pe de alta parte actuoneaza din orgoliu ca PLDM sa aiba mai putine voturi, iar Leanca sa nu mai ajunga in locul sau Numarul 1 in Moldova.

Daca este sa capitulam, Filat a anuntat astazi ca a ridicat in sfirsit mainele in sus in fata lui Merkel si restul. A recunoscut astazi ca deciIile in PLDM se adopta greu, din cauza emotiilor, iar lista candidatilor pentru cele mai importante functii se fac in cabinetele europenilor, nu in biroul lui Gilat, ca pe vremuri.

PS: As mai scrie despre cum Bodiu a intrat in lista neagra a europenilor si cum acestia au cerut destituirea lui, insa mai las…

#Inainte cu Iurie Leanca, pentru ca doar el poate asigura viitorul Moldovei, o spune chiar Filat!

Update: Ziarul a modificat stirea dupa ce am plasat un comentariu pe Facebook. Iata ce au facut!

Gafă de proporție a Ziarului de partid: A scos la iveală o problemă internă a PLDM!

Comentarii