Filat a adoptat strategia lui Voronin?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Azi, prin ceata, am vazut un banner imens al PLDM pe podul de la Telecentru, aplasarea caruia costa cam cat 15 pensii, pe care este scris un mesaj pentru electoratul partidului.

Pana azi am trecut pe sub acel banner de cel putin zece ori, insa nu am fost atent la textul de pe acea panza intinsa frumos.

M-am uitat atent la acel text „Inainte spre viitor european” si am contrapus cu sloganul PCRM din 2009, despre „Moldova europeana”. Nu am vazut nici o diferente intre aceste mesaje, ba chiar m-a facut sa-mi dau seama ca Filat a adoptat aceeasi strategie ca Voronin, sa aiba calea deschisa ulterior spre asfintit si spre rasarit.

Daca e sa ne amintim, Voronin a negat dupa 2009 ca a dorit integrarea Moldovei in UE, iar despre sloganul din campania trecuta a spus ca nu are legatura cu integrarea si este strict cu scopul propus de partid, Moldova sa fie moderna, la fel ca un stat european. Evident, putini au inghitit minciuna lui Voronin, iar acum vedem ca iese la rampa politica, cu aceeasi strategie, si Vlad Filat.

PLDM-ul si-a lasat probabil o portita spre Rusia, ca ulterior sa motiveze la Kremlin cu aceleasi prostii spuse anterior de Voronin, ca s-a dorit modernizarea tarii, nu integrarea in UE.

Pe de alta parte, PLDM face campanie si se lauda ca este unicul partid pro-european si cu sprijin de la asfintit, insa reprezentantul UE a declarat clar cateva zile in urma ca Uniunea va colabora cu toate Guvernarile, pentru ca este importanta Moldova, nu politicienii. Declaratia reprezentantului UE a fost de fapt o lovitura pentru Filat, care merge la alegeri cu semanatul acestei idei ca PLDM este unicul partid care vrea un viitor european, poate chiar in UE.

Pozitia aceasta a lui Filat, pe doua sau mai multe laturi, va fi sanctionata intr-o buna zi de cei care inteleg miscarile politice. Primii care vor aplica sanctiuni vr fi chiar partenerii externi, care se vor satura sa mai fie etichetati in campania electorala a PLDM, fara stirea lor.

Am scris anterior ca Filat si Voronin au aceleasi apucaturi. Vad ca nu am gresit.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii