Fățărnicia lui Igor Boțan…

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Multă lume î-l respecta până nu demult pe Igor Boțan. Chiar și atunci când acum un an acesta a apărut alături de gașca Țopilor, o bună parte din intelectuali au considerat că dânsul își v-a asumă niște responsabilități față de cei ce-l stimează și consideră părerea acestuia drept una credibilă și echidistantă.

Protestele din PMAN, organizate de Platforma DA, din care Igor Boțan face parte, s-au transformat până la urmă într-un proiect politic ca și multe altele din Republica Moldova. Ieri liderii Platformei DA, în cadrul unei conferințe de presă au anunțat că se lansează un proiect politic în baza platformei existente. Dacă e să ne aducem aminte, apoi anume Igor Boțan, acum câteva luni, era ferm convins și încerca să convingă și societatea civilă că, Platforma DA v-a rămâne una a societății și nici într-un caz nu v-a participa la crearea unui partid, dar de la zis până la făcut, cel puțin reieșind din  din declarațiile lui Boțan, e ca de la Pământ până la Lună.

Igor Boțan s-a dovedit a fi un fățarnic ordinar. Cum poți să-ți schimbi părerea într-o perioadă atât de scurtă. Astăzi s-a confirmat ceea ce era cunoscut de la bun început – Igor Boțan își încalcă propriile cuvinte. Mai are cineva dubii față de duplicitatea lui Boțan? Demnitatea și Adevăr a Țopilor devine platforma pe baza căreia va fi lansat noul proiect politic. Dânsul tot încearcă să ne convingă că partidul Țopilor va fi unul deosebit de cele existente în Republica Moldova. La acest capitol chiar sunt de acord cu Boțan. Partidul Năstașilor, Dolganiucilor și a altor fosile, v-a fi primul partid, liderii adevărați a cărora sunt condamnați la ani de pușcărie. Credeți că liderii Platformei DA vor conduce partidul? Pe dracu. Fugarii din Frankfurt vor gestiona și de acum încolo orice mișcări atât pe interior, cât și pe exterior al viitorului partid.

Aceasta au așteptat cei ce au protestat în PMAN? Cu siguranță nu.

Problema dată este una mult mai complexă și sunt vizați mai multe persoane ce au delapidat acest stat timp de 20 de ani. Și Țopii, și clanul Lucinschii, și Filat, la moment au ajuns să fie implicați în mai multe scandaluri ce țin de  furturile de miliarde care au fost gestionate de dânșii. PLDM ca formațiune politică deja a ajuns să fie în vizorul organelor de drept în dosarele BEM, delapidările de la AIPA, fărădelegi-le din domeniul sănătății, schemele de contrabandă de la VAMĂ și multe alte domenii ce au fost gestionate fraudulos de exponenții celor ce acuma încearcă să mai pornească un proiect politic de ”salvare a țării”.

Igor Boțan vorbește frumos, dar iată că faptele acestuia sunt departe de a fi în interesul Republicii Moldova. La moment țara și poporul are nevoie de o consolidare și conlucrare dintre clasa politică și societatea civilă. Este strict necesar ca interesul țării să prevaleze asupra interesului de grup inclusiv și a celor ce stau în spatele Platformei DA.

Comentarii

Veaceslav Burlac

Veaceslav Burlac

Am absolvit Colegiul de Medicină din oraşul Bender. În prezent fac studii la facultatea Business şi Administrarea Afacerii la Universitatea Agrară. Din 2001 sunt director a unei mici companii din Chişinău. Prin intermediul bloggului aş dori să înc...

Ultimele articole