Fata din rândul 2

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Cât nu ar fi propulsată în mass media, cât nu s-ar strădui să o joace pe Doamna de Fier – Maia Sandu niciodată nu a fost cu adevărat ”prima vioară”. Chiar dacă a fost desemnată candidatul unic al PAS și PPDA. Adică, pentru unii poate. Dar nu și pentru întreaga societate. Îmi reamintesc perfect halul în care era batjocorită la jurnalTV, la care a plecat capul ”Doamna de Fier”, convorbiri telefonice între membrii PPDA unde este numită ”oaie”, pe care deasemenea s-a făcut a nu le auzi, și mai nou: disgustul propriului tineret față de alianța la care participă Maia Sandu. Dar ce să faci, e obligată.

Legenda Maiei Sandu începe odată cu neprelungirea contractului ei de către Banca Mondială. Da! Anume așa. Nu au mai avut nevoie de serviciile ei. Dar odată făcându-și apariția în PLDM și a devenit Ministru al Educației, a apărut și pe ecrane. Transfer de imagine pe atunci de la popularul Vlad Filat. Vizitele obișnuite la vreo grădiniță sau vreo școală alături de Filat erau făcute cu mare patos. Să aibă lumea la ce se holba. Dar, precum vedem astăzi, nu a fost nimic altceva decât un plan B al șmecherilor. De ce plan B? Pentru că planul A rămâne a fi Năstase. E mai apropiat. E omul lor. E șantajabil, sau mai corect, legat prin sânge. La Familia. Nu pot să precis a căror anume șmecheri, dar este evident că tot ce face, nu-i aduce mare fericire, și dacă se îndepărta de PPDA avea să aibă mai mult succes! Dar n-o poate face. Că toată imaginea pe care o are, înseamnă desigur investiții. Și acest fapt o face șantajabilă și pe dânsa. Că pentru tot trebuie de plătit.

Vreau să fiu înțeles corect, n-am nimic contra ei direct. Nu-mi plac idolii impuși abuziv. Că așa-i moda. Presa nu-mi dictează mie pe cine să votez. Mai ales dacă persoana nu are calități de lider evidențiate. Or, cum am mai spus-o: Dacă Maia pretinde a fi locomotiva opoziției – ea trebuie să fie prima, și chiar unica care să vorbească în fața oamenilor la orice protest!

Poate o să vă apară întrebarea de ce am constatat anume acuma că Maia este numărul 2. Vă explic. Nu știu care erau termenii limită a opoziției de a da jos guvernarea. Dar faptul că nu au reușit, și strategia de scurtă durată – îi duce la moment spre dispariție. Chiar și partenerii, întâlnirea cu care a anunțat-o ieri seara Maia Sandu – s-au văzut dis de dimineața cu liderii guvernării de la Chișinău: Vlad Plahotniuc, Andrian Candu și Pavel Filip. Evident le-a fost atrasă atenția la faptul ca recomandările Comisiei de la Veneția trebuiesc respectate, și în rest doar laude guvernării. Strategia Maiei de a destabiliza opinia publică prin implicarea oficialilor de rang înalt de la Bruxelles a eșuat.  Iarăși, șansele Maiei de a deveni cândva numărul 1 – s-au evaporat.

Pace 😉

 

 

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii