Fără mine nu ar fi existat țara Moldova pe lume! (Interviu cu Excelența Sa, Lordul Andrei Năstase)

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

—-Excelență, nu știam că Dumneavoastră ne-ați dăruit Libertatea Națională. În numele milionului de locuitori ÎNCĂ rămas în acest stat, permiteți-mi să-mi cer iertare și să Vă mulțumesc în genunchi!

—-Ridică-te, Basarabie,/ Trecută prin a lui Plahotniuc sabie,/ Și stai smirna în fața mea,/ Că eu sunt tatăl tău și mumă-ta!

—-Dumneavoastră, Mama Basarabiei? Asta cum, Excelență?

—-E o metaforă rară, dragă prietene. Dacă nu știi ce-i asta de ce îmi mai iai  interviu?

—-Iertare… Petică e agent FSB?

—–Hahahaha, ce întrebare! Cine ACUM nu-i de-acolo, prietene? Chiar nu-i clar? Rosian nu-i din FSB? Cumătru’ are alt naș? Avocatul meu din CEC de unde-i? Pentru noi asta-i un plus ACUM!  De aceea i-am și numit, fără concurs, evident, șefi peste tot! Au mai avut un coz în mînă: sunt prieteni cu Platon, care e prieten cu Filat. Care a pus pe butuci Banca și Aeroportul la indicația directă a lui Putin. Apropo, noi toți venim direct din FSB, prin Lupcinski! Aderă și tu. Cît nu-i tîrziu. Mă angajez eu să-ți fiu naș în FSB! Toți colegii tăi sunt de 30 de ani ACOLO! Se vede că ești departe de tot ce-i mai bun pe pămînt!

—-Aveți violatori și printre PPDA-iști?

—-Da’ tu cum crezi? În zilele noastre e normal să fie mulți și buni. Ce? În Parlament și-n Guvern nu tot oameni lucrează? Ai grijă ce-ntrebi că eu o să am grijă cum să te răspund! Dintr-odată!

—-Alianța de beton văd că începe deja să crape. Să pîrîie, zice poporul. Are o deviză care să unească cele 3 partide într-o forță de nezdruncinat?

—–Cu siguranță DA! “Nu aduce Maia ce aduce Kozak!”.

—–Minunată deviză!

—–Și eu cred tot așa. Sinceritatea mă caracterizează, prietene! Ți-o spune cel mai sincer dintre toți patrioții Moldovei! Deviza e faină! Ea face parte dintr-un imn national, în pregătire! Refrenul sună așa:  „Plahotniuc, vino-napoi, țara cade în noroi!” .  Degrabă o să-l  cînte și Kirkorov!

—–De ce nu evadați din capcana lui Dodon, care reoligarhizează toată justiția? În văzul tuturor. De ce nu bateți palma cu PDM-ul pe cale să se reformeze la viitorul Congres? Chiar toți 30 de deputați, fără găgăuzul plecat,  sunt corupți?

—–Foarte bună întrebare.  Mulțumesc frumos pentru ea! Eu aș fi pentru o coaliție largă, formată din PD, PAS și PPDA. Măcar mîine… Numai nu știu dacă e de acord cu așa ceva domnul Kozak… Promit  să-l întreb!

—–V-a plăcut amestecul Maiei Sandu în treburile Curții Supreme a Justiției? Dar a subalternilor Dumneavoastră Moșpană și Grigoriu în cazul evadării lui Petică?

—–Normal că ar fi trebuit lui Petică să-i mai adauge judecătorii vreo 5 ani pentru această crimă, iar deputaților mei să le fie ridicată imunitatea parlamentară și să se intenteze dosare penale pe numele lor. Însă, odată ce eu sunt la guvernare, nu pot proceda așa cu camarazii mei. Tu personal, în locul meu, n-ai proceda, oare, la fel?

——Și cu acel cumătru din Inspectoratul General de Poliție ce facem?

—–Nimic. Acolo totul e legal. Am anulat concursul, ca să rămînă cumătrul interimar, vreo 3 ani, șef la Poliție.  Degrabă îmi voi aburca în alte funcții de stat alte rude. Eu trebuie să mă încred în oameni serioși, verificați în timp. Cine dacă nu neamul meu, dacă nu dinastia mea mă poate apăra de Plahotniuci și Dodoni?

—–Ați auzit că Dodon a spus ieri că Moldova nu va adera niciodată la Uniunea Europeană?

—-Și eu tot așa spun. Deși în campania electorală am promis și eu, și Maia, că în 2020 vom depune cerere de aderare la UE. Dar, precum știi,  suntem oameni și noi…

—-Ratingul partidului Dumneavoastră scade continuu. Deschideți gura și scandalul este pe loc, zice lumea. Să înțeleg că vi-i dor de Vlad Plahotniuc, ca să crească în continuare ori să nu scadă, cel puțin, PPDA-ul?

—–Cum mă înțelegi tu nici Slesari nu mă înțelege! Prin intermediul acestui interviu îi transmit lui Vlad Gheorghevici că-l rog, cu pistolul la brîu, să revină cît mai urgent acasă. Și în Parlament. Poate miza pe garanțiile mele personale. Tare n-aș vrea să asist la funeraliile propriului meu… partid! Iată de ce trag aer de dreptate și adevăr în piept și exclam: Pînă vineri Plahotniuc și Șor vor fi la picioarele mele!

—Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Afacerilor Interne… Să înțelegem că Guvernul se ține doar de Afaceri?

—-Da’ ce, noi suntem mai proști ca ceilalți de pîna la noi? Atunci la ce bun am mai luptat atîția ani ca să ajungem la guvernare?

—-De ce nu prea placeți președintelui Dodon?

—-Da’ el cui place? Crezi că noi din mare plăcere am bătut palma cu el? Îl știm noi de la mitingurile antiPlahotniuc… Sunt ferm convins că o să ne trădeze și ACUM… Nu degeaba Voronin spune că elevul lui e capabil să-i trădeze pe toți și totdeauna! Scopul meu e să scap Moldova de Plahotniuc și să-i facem liberi pe Apostolii Libertății Republicii Moldova.

—-Cine-s ei, Apostolii ăștia?

—-Tare te mai faci că nu știi. De Filat, Petică, Grigorciuk, Petrenko, Victor Țopa, Viorel Țopa și Platon ai auzit? De nu erau ei vii nu mai vedeați voi Libertatea în veci!

—–Am înțeles. Transmiteți-le că le mulțumim în genunchi.

—–Ridică-te, Gheorghe, Ridică-te, Ioane! Ai auzit de Poetul Radu Jir?

—-Poate Gyr, Excelență?

—-Poate, da’ nu cred. Important e că, spre deosebire de Maia, eu chiar iubesc!

—-Ce iubiți, Excelență?

—-Poliția și Vama, Fiscul și CNA-ul, CEC-ul, Moldova-Gaz-ul, Procuratura și SIS-ul…

—–Pe care vi le-a hîrștit din față Dodon?

—–Nu credeam că vrei să destabilizezi firava noastră iubire politică…

—-Iubire?

—-Păi cum altfel să-i zic? În dragoste cine cedează tot? Cel care iubește cel mai mult! Este?

În dragoste cine închide ochii la cele mai multe curvării? Cel care iubește mai mult! Este?

În dragoste cine iartă orice trăsnăi? Cel care iubește mai mult! Este? AMIN!

—-Dumneavoastră, într-adevăr, ne iubiți. În caz contrar, nu ne mai dăruiați Libertatea nouă, nemulțumiților! Tare nu dorim să ni se ia darul acesta. De ce ați trimis polițiștii din subordine la film și la biserică?

—–Vezi? Ai sesizat și tu că în mine bate inima lumii, așa cum spunea Emilian Bucov.

—–Nu Eminescu?

—-Mie mi-i absolut paralel. Important e că știu. I-am trimis pe polițiști la film indiiski, să se umple de dragoste și să aibă mai multă dragoste și ei față de infractori. Măcar jumătate din cîtă am eu pentru contrabandiști!

—-Dar la biserică de ce i-ați trimis?

—–Ca să afle că noi nimic nu luăm atunci cînd plecăm de aici!

—-Aveți cumva de gînd să plecați din MAI?

—-Nici-o-da-tă! Pur și simplu eu vreau să mîntuiesc tot răul din Moldova mea!

—-Nici Iisus nu a mîntuit, Excelență, tot răul!

—-Te rog să nu mă mai compari cu nimeni! Andrei Năstase e INCOMPARABIL! Este?

Îmi pare rău că mîna mea dreaptă e ocupată, că te-aș fi convins în doi timpi și trei mișcări! Eu îl pot face harakiri pe orice om care nu se încrede în mine, în Dodon, în Maia și-n Kozak!

—-Chiar nu vedeți că Dodon vă drege pe toți? Chiar nu vi-i greață de Kozak?

—-Da’ noi cu ce suntem mai buni? Sunt fericit că Putin mă felicită și mă invită la Moskova. Să mă întîlnesc cu omologul meu din Guvernul Medvedev.

—-V-ați mai întîlnit și cu omoloaga Dumneavoastră din guvernul Dăncilă și a doua zi și-a depus demisia. Oare de ce?

—-Pot să vă răspund cu o întrebare?

—-Mmmmda….

—-De cuvîntul Noviciok ai auzit?

—–Auzit.

—-Atunci să fii sănătos și să nu mai dai întrebări provocatoare, destabilizatoare, clevetitoare, uneltitoare, defăimătoare, ucigătoare și aducătoare a destrămare de alianță.

Pe azi gata, că mă sună Kozak ACUM…

Nu uita să anunți în titlu și în material că eu, Andrei Năstase, am dăruit Libertatea Moldovei! Fără mine nu ar fi existat țara Moldova pe lume!

De nu eram eu, azi țara toată  avea să se cheme Vlad Plahotniuc!

De Nursultan Nazarbaev ai auzit?

Da’ de TÜRKMEN BAŞI?

Fii bun și după ce publici interviul sună-mă imediat!

De nu voi răspunde la numărul pentru Bruxelles, mă găsești la numărul pentru Kozak!

Amin!

Comentarii

Traian Vasilcău

Traian Vasilcău

traianus, tot el Traian VASILCĂU minicatastif de autor: sunt aproape strămoș: am un car de ani, poeţii aşa de mult nu trăiesc. ador Libertatea, fug cît pot de lichele, dar dau mai tot timpul de fraţii lor: de minciunoşi, agresori, pîrîtori şi h...

Ultimele articole