Fapte concrete din partea PDM, iar PAS cu PDA comentatori ”fideli”!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Partidul Democrat din Moldova a reușit să înfrunte instabilitatea politică și economică, indiferent de obstacolele puse de opoziția din Parlament ( PL, PLDM, PSRM, PCRM), , dar și din partea lupilor flămînzi de putere ( PAS și PDA)!

 

Partidul Democrat a dat dovadă de maturitate politică din momentul în care s-a demonstrat că nu este unul autoritar, iar schimbarea este acceptată oricînd!

În acest articol voi relata beneficiile aduse cetățenilor, dar  și schimbările care au avut loc din momentul în care a fost ales Președinte a Partidului Democrat, domnul Vlad Plahotniuc.

1.PDM a lansat procesul de evaluare a activității miniștrilor și deputaților săi!
Evaluarea s-a bazat pe criterii de profesionalism , arătând că PDM își propune să dezvolte „un nou model de a face politică”.

2. FMI a deblocat o nouă tranșă pentru Moldova : Este aprecierea profesionalismului de care a dat dovadă Guvernul Filip în implimentarea reformelor.
Profesionalismul şi seriozitatea de care a dat dovadă Guvernul în implementarea agendei de reforme au dus la aprobarea printr-o metodă simplificată a unei noi tranşe din acordul pe care Republica Moldova îl are cu Fondul Monetar Internaţional.

3. Tinerii Democrați au lansat campania „Nepoți de nădejde”!
Organizaţia de tineret a Partidului Democrat din Moldova a lansat campania „Nepoţi de nădejde”, prin care a susţinut și va susține în continuare mai multe acţiuni de ajutorare a persoanelor în vârstă.

4. Guvernul va susține dezvoltarea mai dinamică a localităților, prin aprobarea unui Plan de Acțiuni cu o valoare de 7 miliarde de lei!
Acesta este practic un program pentru dezvoltarea raioanelor Moldovei, pe care PDM îl susţine şi pe care îl consideră esenţial pentru viitorul comunităţilor locale.

5. PDM susține realizarea unei noi Foi de parcurs pentru modernizarea Republicii Moldova!

6. PDM va adopta o rezoluție la Consiliul Nțional Politic pentru a deschide calea alianțelor cu partidele pro-europene după 2018!
Partidul Democrat îşi exprimă determinarea de a face alianţe politice cu orice partid de dreapta care va trece pragul şi nu va lupta împotriva formaţiunilor care susţin cursul european al Republicii Moldova. PDM va fi însă un adversar foarte categoric şi eficient al celor care vor veni cu proiecte îndreptate spre blocarea cursului european de modernizare a ţării, anularea acordurilor semnate cu Uniunea Europeană şi alte acţiuni ce ar duce la o schimbare catastrofală de direcţie a ţării.

7. PDM acordă sprijin politic pentru realizarea reformei organelor de drept din Republica Moldova!
Partidul Democrat din Moldova a decis să acorde sprijin politic pentru reforma organelor de drept, ce are scopul de a elibera mediul de afaceri de presiuni şi crearea unui mediu de afaceri prietenos, care stimulează şi protejează libera iniţiativă. Propunerea legislativă elaborată de Ministerul Justiţiei a fost discutată în şedinţa săptămânală a PDM, la care a fost prezentat un prim concept de reformă.

8. PDM a decis că orice închidere de școală va fi oprită!
Partidul Democrat din Moldova, în calitatea sa de partid responsabil de actul guvernării, va face demersurile necesare pentru a stopa imediat orice închidere de şcoală din Republica Moldova. Va fi stabilit un moratoriu, iar în perioada moratoriului va fi evaluată minuţios experienţa precedentă a optimizărilor în fiecare caz în parte şi vor fi identificate soluţii care nu ar afecta interesele cetăţenilor şi ale comunităţilor. Anunţul a fost făcut de către liderul PDM Vlad Plahotniuc după şedinţa săptămânală a formaţiunii, la care a fost discutată situaţia în educaţie şi problemele rezultate în urma închiderii şcolilor din ţară, acţiuni promovate de cei care au administrat domeniul educaţiei în guvernarea precedentă.


9. PDM a susținut planul de măsuri pentru remedierea situației în domeniul educației!
Ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Monica Babuc, a declarat în cadrul briefingului de presă de după şedinţă că în anii 2010-2017 au fost închise 218 şcoli şi alte 303 au fost reorganizate. Totodată, ea a afirmat că în realizarea reformei s-au luat unele măsuri pripite şi au fost făcute erori fundamentale, care au avut un impact negativ asupra comunităţilor, elevilor şi cadrelor didactice. Monica Babuc a anunţat că Ministerul va elabora, până la 1 februarie 2018, o strategie de redimensionare a reţelei de educaţie, astfel încât în anul şcolar următor să existe o viziune nouă, mai bună.
La fel, Monica Babuc a mai anunţat că urmează simplificarea curriculei şcolare, scop în care au fost create 30 de grupuri de lucru. Acestea vor reevalua conţinutul curriculei şi al testelor de bacalaureat, astfel încât acestea să corespundă realităţilor zilei şi nevoilor elevilor.

10. Proiectul Prima Casă va ajuta tinerii să-și procure locuințe cu susținerea statului!
Statul va ajuta tinerii, inclusiv cei din sectorul bugetar, să-şi procure o locuinţă, prin intermediul programului „Prima Casă”. Partidul Democrat din Moldova a acordat sprijin politic pentru acest proiect, care vine ca soluţie pentru a-i motiva pe tineri să rămână în Moldova.

Partidul Democrat își propune în continuare să implimenteze proiecte care ar aduce beneficii Republicii Moldova și  care ne-ar apropia mai mult de Uniunea Europeană!

De ce Maia Sandu și Andrei Năstase nu au venit cu un program de guvernare concret pentru al prezenta cetățenilor?
Acești doi ”politicieni” știu doar să vină cu acuzații fără dovezi, iar manipularea opiniei publice prin televiziunile JurnalTv și TV8 este un scop bine determinat!

Poate e timpul să privim ceea ce s-a făcut spre binele țării și să recunoaștem că Guvernul Filip este cel care a creat stabilitate politică și economică.

Partidul Democrat dispune de persoane cu experiență , care cu siguranță pot aduce beneficii Republicii Moldova!
Nu trebuie să așteptăm ca alții străini să producă schimbări la noi în țară, dar trebuie fiecare să contribuim și să ne implicăm în schimbarea lucrurilor în bine!

Noi, cetățenii ne putem crea un viitor Aici_Acasă_În_Moldova prin conclucrare cu Autoritățile Publice Locale.
Trebuie să existe dorință și imposibilul va fi posibil!

 

Comentarii