“Falsul” – ca și armă pentru împiedicarea dezvoltării Moldovei

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

O nouă zi – o nouă serie în telenovela Morari contra Republicii Moldova. O nouă “veche” “bombă” – Mihail Gofman. Aceleașilucruri spuse mai devreme, doar că deja pe skype. Aceleași “povești cu zmăi și făt frumoși”. Gofman știe cine a furat ,iliardul, dar se sfiește să meargă la autorități și să le spună. Păi toți o știu, pentru ce el săselege cu statul.Dar dacă cineva din persoanele pe care le învinuiește îl acționează în judecată, păi, e gărțuire politică a singurului care merge “împotriva sistemului”.

Doar că tot acest “eroism” miroase a teatru. De exemplu, portalul www.politics.md scrie că – RUȘINE! Natalia Morari a vrut să-și amăgească telespectatorii, dar a dat-o în bară.

Ziariștii menționează că Jurnalista Natalia Morari a dat-o în bară și s-a făcut de râs față de toți telespectatorii după ce „l-a invitat” din nou pe Mihail Gofman la emisiunea sa încercând să convingă că se desfășoară în direct, pe când de fapt, aceasta fusese înregistrată cu câteva ore înainte.

Așadar, „invitatul” Nataliei Morari a fost din nou Mihail Gofman, fostul angajat CNA care acum două săptămâni „dezvăluia” miracolul secolului – cum au fost furați banii de la BEM, ca după asta să fugă în SUA imediat după ce Procuratura l-a invitat la audieri. Astfel, de această dată Gofman s-a autoglorificat prin Skype, doar că televiziunea lui Lucinschi și moderatoarea sa încercau să convingă publicul că emisiuunea era în direct.

La scurt timp însă era clar că nu e așa. În primul rând, i-a dat de gol draperia lui Gofman care nu a reușit că acopere prea bine peisajul de afară, astfel că în timp ce teoretic în SUA ar fi trebuit să fie amiază, peste geamă se vedea amurgul său răsăritul soarelui. Apoi a apărut marea rușine cu conferința de presă. Gofman anunță că în câteva ore va face o conferionță de presă. Natalia Morari se  arată mirată de această „noutate”, iar în scurt timp Gofman apare în conferință organizată în SUA, direct la Jurnal TV.

Asta în timp ce era și la Interpol. Adică în SUA a plecat un Gofman și acolo sunt deja doi. La scurt timp, când își dă seama de această gafă, cei de  la televiziunea lui Lucinschi scot burtiera cu inscripția „direct”.

Natalia Morari a fost nevoită să se explice și pe Facebook în privința „clonării” lui Gofman, așa cum se exprimă chiar ea. Doar că explicațiile ei trezesc mai multe întrebări. Spre exemplu spune că a înregistrat emisiunea pentru că Gofman trebuia să organizeze o conferință. Atunci de ce atunci când Gofman anunță de conferință, Morari pare extrem de mirată și interesată de acest subiect? O fi vorba de fățărnicie, sau de o „schemă” pregătită și coordonată din timp, doar că de această dată coordonatorii au cam făcut-o lată?

Apoi mai zice că Gofman anunță despre conferință pe la sfârșitul emisiunii, pe când el o face, de fapt, în prima parte a acesteia.

O fi încercarea Nataliei de a induce în eroare telespectatorii o gafă nevinovată a unei jurnaliste care se fugărește după audiență, sau mai degrabă e vorba de un plan mai complex, doar că acum cineva ceva pe undeva a greșit și s-a răsuflat toată schema? Pentru că și acest mic „incident” demonstrează că zvonurile despre reluarea prieteniei dintre oligarhii Țopa, raiderul Platon și clanul Lucinschi nu sunt doar simple zvonuri. După ce au pierdut episodul „protestele pașnice de amploare” dușmanii Republicii Moldova pregătesc se pare un nou atac. Ar putea fi vorba de alegerile prezidențiale, dar, în același timp, există riscul să nu se mai ajungă la organizarea acestor alegeri dacă își duc planul la capăt.

Dovezile aduse de www.politics.md ne demontrează doar că toată forfota în jurul banilor delapidați de la cele trei bănci, este doar un teatru de prost gust. E știut comandatarul și, desigur, scopul. Filat și, respective, întreaga gașcă de prieteni ai Moldovei și propriului buzunar, fac tot posibilul pentru a agarava situația din Moldova care intra deja într-o bandă de stabilitate. Un colaps politic și alegeri repetate sunt ținta aferiștilor criminal Filat – Țopa. Doar că în spatele colapsului politic se ascunde și o criză economică. Acest lucru nu cred că îi va bucura pe oamenii și așa afectați de salturile valutare și valurile de scumpiri care au urmat după aceasta.

Comentarii

Marcel Istrati

Marcel Istrati

Născut la Sîngereii Noi, Bălți. A absolvit liceul teoretic "Grigore Moisil" și Universitatea de Stat din Moldova. Colaborări cu media locale din cadrul Asociației Presei Independente, în special ziarul Spros i Predlojenie (Bălți), precum și site-uri ...

Ultimele articole