Exprimare liberă în stilul lui Mocanu

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Totuși, se poate în Moldova să te exprimi liber!

Și acest lucru a fost demonstrat însuși de Sergiu Mocanu, fostul consilier al lui Voronin, omul care clipește din ochi când vorbește și care ne spune, din surse demne de încredere, că Ivan Petrovici este frate drept cu Lidia Mihailovna.

Trebuie să admit că dumnealui a avut dreptate când a spus, zilele trecute, că în această campanie nu există nicio regulă clară în privința comportamentului pe care trebuie să-l aibă actorii electorali. Numai că Mocanu, împreună cu suita sa, nu a luat în calcul un singur lucru. Dumnealui însuși a dat dovadă de un comportament agresiv, talibanic și extremist, atunci când a apărut la concertul electoral organizat de democrați la Nisporeni. Mai punem că dumnealui a mai încălcat și legea. Nu este permis ca într-o campanie electorală adversarii să se întâlnească în același loc. Încălțat în bocanci militari, cu șapcă pe cap, dumnealui, în calitate de candidat în deputați, parcă nu s-a pornit să discute cu oamenii, dar să-i provoace. Să instige lumea la haos, la dezordine în masă. Mai degrabă îmi amintea de talibanii comuniști. De aripa radicală condusă de Tkaciuc și Petrenco, care ani la rândul au zombat și otrăvit sute de tineri cu idei ca și cum fascismul poate să apară în Moldova în orice clipă. Probabil din acest motiv unii fani înflăcărați dea lui Petrenco și Tkaciuc au ajuns să țină în case arme și muniții interzise de întreaga comunitate internațională.

Sergiu Mocanu mai degrabă este întruchiparea unui lider de organizație paramilitară, extremistă, cu idei utopice, schizofrenice, paranoice, dar în niciun caz a unui activist care luptă pentru o țară fără corupție. Altminteri numai un politician cu viziuni de acest fel este capabil să lanseze mesaje cu privire la crearea unei noi republici, unei noi ordini sociale, în timpul când țara trece printr-o deschidere totală față de țările occidentale. Când țara semnează tot mai multe acorduri de colaborare în plan economic, de liber schimb, de regim liberalizat de vize. Despre ce fel de nouă republică poate să meargă vorba? Nebunie curată!

Cu părere de bine, puțin sunt care împărtășesc viziunile lui Mocanu. S-a confirmat acest lucru astăzi, odată cu părăsirea unui grup de persoane din această pseudo-formațiunea pe care o conduce. Formațiune care nu promovează interesele moldovenilor, dar a unor afaceriști fugari, cu trecut sumbru, care și-l alimentează cu bani să urle una și aceeași în fiecare zi.

sursa imagine: Publika.md

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Teodor Bucatari

Teodor Bucatari

Preocupat de tot ce îmi este şi pare a fi interesant. Detest oamenii falşi şi cred că până la urmă dreptatea va învinge. Sunt conştient de timpurile în care trăim şi nu cred în poveşti. Nu există o putere mai mare decât adevărul. Cu toate că în Moldo...

Ultimele articole