EXCLUSIV! Vilnusul face prima jertfă în Guvern. Bandiţchi – dat AFARĂ!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Surse din anturajul directorului Serviciului Vamal Tudor Baliţchi, tânărul însurăţel aflat de duminica trecută în luna de miere au confirmat, că săptămâna viitoare acesta urmează să fie eliberat din funcţie. Generalul de la Vamă urmează să fie transferat în corpul diplomatic, cel mai probabil în calitate de ambasador în Israel, unde urmează să activeze până la sfârşitul mandatului actualului Guvern.  

Se pare că „faxurile” de care ne vorbea recent fostul premier Ion Sturza au început să vină de la UE! Premierul Leancă ar fi primit somaţii în privinţa concedierii lui Baliţchi de la Bruxelles, în contextul performanţelor slabe ale organelor vamale moldoveneşti în promovarea politicilor bugetare, controlului slab asupra frontierei vamale şi scandalurilor în care acesta a fost implicat.

Eduard GramaAcesta urmează să fie înlocuit cu Eduard Grama, apropiat al lui Baliţchi, membru PLDM, fost director al companiei „Chateau Vartely” din Orhei, raion de care Tudor Baliţchi este responsabil în cadrul Partidului Liberal Democrat. Din 2010 Grama a fost promovat de Baliţchi în funcţia de director al întreprinderii afiliate Serviciului Vamal VAMSERVINFORM, iar ulterior – numit în funcţia de şef adjunct al Biroului vamal Chişinău, din luna septembrie acesta practic gestionând activitatea cele mai mari vămi din Moldova.

Informaţiile sunt confirmate şi de faptul, că două săptămâni în urmă Grama a ieşit în concediu, fiind înlocuit cu şeful Direcţiei Juridice a Serviciului Vamal Adrian Morărescu, el fiind de negăsit la telefon până în acest moment. Este de notat, că viitorul director al Serviciului Vamal este apropiat şi vecin de scară cu cel cunoscut în calitate de cardinal al lui Bandiţchi, Vladlen Stadler, numit în anumite cercuri cu porecla KIRDÎK.

Acum e acum! Vor urma oare la Chişinău după Vilnus, sub presiunile UE, multaşteptatele şi invizibilele până acum reforme??? Este evident că anul care urmează va fi unul CRUCIAL pentru reformarea justiţiei şi combaterea corupţiei, imperative pentru intrarea în vigoare a Acordului de Asociere a RM cu UE, dar care nu au cum să nu fie sângeroase pentru Guvernul de la Chişinău, îmbâcsit de corupţie!!! La mai mult şi la mai mare, Moldova! WHO is NEXT?

Comentarii

Veaceslav Balacci

Veaceslav Balacci

Jurist. Expert independent şi consultant în materie de tranzacţii economice internaţionale, drept economic şi drept vamal. ONG-ist. Blogger, sau pur şi simplu explorator al realităţii, aflat mereu în căutarea adevărului. Domenii de interes: dreptu...

Ultimele articole