EXCLUSIV! PCRM renunţă la revoluţie. „150 000” de cetăţeni nedumeriţi

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Cred că nu există om în Republica Moldova care să nu cunoască semnificaţia zilei de 23 septembrie 2013. Da, anume în această zi, Partidul Comuniştilor din Republica Moldova, au început revoluţia, care deja a intrat în istorie ca „Revoluţia din Septembrie”. Cu toate că de la început Guvernarea a opus rezistenţă şi chiar a obţinut mai multe victorii, ulterior situaţia s-a schimbat radical în favoarea opoziţiei.

Astfel, punctul de cotitură al „Revoluţiei din Septembrie” a fost chiar pe data de 26 septembrie 2013, cînd liderul PCRM, Vladimir Voronin a ţinut un discurs emoţionant  pe pragul Palatului Republicii, ce a mobilizat peste 150 000 de moldoveni:

După părerea mai multor istorici, anume acest discurs a lui Vladimir Voronin a mobilizat cetăţenii Republicii Moldova. Şi întradevăr, nu ai cum să stai acasă la auzul acestor cuvinte, cel puţin pe mine m-au atins la suflet…

Azi însă, în cadrul şedinţei Legislativului, a avut loc o situaţie cel puţin inexplicabilă. PCRM a depus o nouă moţiune de cenzură împotriva Guvernului. Asta însemnînd că Voronin renunţă la organizarea alegerilor anticipate în favoarea unui nou Guvern, indiferent de cine ar urma să fie condus. Proiectul moţiunii de cenzură urmează a fi remis Guvernului şi distribuit deputaţilor, iar  săptămâna viitoare va fi supus dezbaterilor.

Mai mult decît sigur, toţi cetăţenii, dar mai ales acei care au fost pe 26 septembrie în faţa Palatului Republicii, vor condamna acţiunea de azi a comuniştilor. Sursele mele din PCRM cred că Vladimir Voronin ori a înnebunit, ori cel mai probabil a fost cumpărat de actuala guvernare. Altfel ei nu-şi pot explica cum a putut liderul comuniştilor renunţa la revoluţie, mai ales, cînd era clar că are susţinerea întregului popor.

Deja mai mulţi din foştii simpatizanţi ai „Revoluţiei din Septembrie”, i-au dedicat cîteva versuri liderului PCRM şi restul comuniştilor:

E neplăcut să vezi acum,
Cînd integrarea e pe drum…
Toţi comunistii laolaltă
Că vor Moldova într-o baltă!

E neplăcut să vezi deodată,
Cînd iar Voronin e ca tata
A babelor ce nu pricep
Că haosul iar îl încep.

E neplăcut acest cuvînt
Cînd comuniştii din pamînt
Vor iarăşi în noroi să bage
Independenţa şi a noastră pace

E neplăcut să vezi acum
Cînd cineva strigînd pe drum
Încearcă totul să distrugă
Moldova iarăşi în noroi s’ ajungă.

Noi tot ce vrem acuma tare
Ca Coaliţia de Guvernare
Să lupte în continuare
În scopul său de INTEGRARE.

P.S.
Acest articol este un pamflet şi trebuie tratat, precum tratează Vladimir Voronin vinurile moldoveneşti 😉

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Ion Harghel

Ion Harghel

Cetăţean al Republicii Moldova, interesat de viaţa social-politică, pledez pentru dreptate, sunt realist şi vreau ca într-o zi întreaga clasă politică să dea dovadă de maturitate politică şi altruism pentru a contribui la unificarea societăţii. Cre...

Ultimele articole