EXCLUSIV numai în Moldova ! Guvernare prin telefon și conducerea FISC-lui de după gratii !

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Dacă au ajuns și africanii să fie îngroziți de ceea ce se întîmplă în Moldova, după cum se arată într-un reportaj realizat de The Economist, înseamnă ca situația țării noastre este cu mult mai gravă decît am dori noi să credem că este. Dacă în mai multe state africane situația a început să se îmbunătățească, în Moldova se întîmplă contrariul, evident nu în toate domeniile, dar trebuie să recunoaștem că mulți dintre cetățenii Republicii Moldova sunt la limita disperării.

Și dacă în 2009, cînd oamenii au votat cu o mare speranță una dintre componentele AIE, azi, după 3 ani de guvernare democratică, nu mai recunoaștem practic pe unii care ne promiteau o Moldovă fără sărăcie, posturi de muncă și salarii decente. Nu mai recunoaștem pe cei care doreau transparență în actul guvernării, care ne promiteau un dosar al guvernării comuniste și integrare europeană. Sau acum ne-am dat seama cu toții că cineva a crezut că prin slogane tari oamenii vor uita de sărăcie, iar ei vor guverna țara asta exact la fel ca și în timpul guvernării comuniste, în mod autoritar, prin telefon sau mai nou de după gratii, punînd ambițiile personale și interesele înguste de partid mai presus decît interesele naționale.

Dacă nu este așa, atunci nu știu care ar fi explicația, ca după ce șeful FISC-lui,  Nicolae Vicol a fost reținut și continuă să se afle după gratii, acesta nu și-a prezentat demisia de onoare, dar nici nu a fost demis de cei care pretind că cunosc ce-i asta onoare și pentru care legislația Republicii Moldova este mai presus decît orice interes personal. Mai mult ca atît, Vicol nu a fost cel puțin suspendat din funcție, pentru evitarea prejudicierii anchetei.

Cum se face că acești mari „apărători” ai legii și dreptății țipau zi de zi în gura mare, născocind tot felul de bîrfe și minciuni, fără a avea probe sau argumente plauzibile, ca fostul Procuror General, Valeriu Zubco, să fie demis, iar acum în cazul lui Vicol, unde există mai mult decît necesare probe și motive, pur și simplu au luat apă în gură. Unde le este onoarea și bunul simț, respectul față de cetățeni ?

Dacă Vlad Filat, consideră că este o normalitate ca FISC-ul să fie condus de după gratii și guvernul prin telefon, atunci cred că domnul premier (încă), nu-și dă seama a cărui stat este prim-ministru, al Republicii Moldova, sau a așa numite-i „republici” IPTEH.

Comentarii

Ion Harghel

Ion Harghel

Cetăţean al Republicii Moldova, interesat de viaţa social-politică, pledez pentru dreptate, sunt realist şi vreau ca într-o zi întreaga clasă politică să dea dovadă de maturitate politică şi altruism pentru a contribui la unificarea societăţii. Cre...

Ultimele articole