EXCLUSIV ! Iurie Leancă refuză să fie prim-minsitru !

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Surse demne de încredere din cadrul PLDM, mi-au spus că săptămîna aceasta, Iurie Leancă va ține briefing de presă, ca să anunțe că refuză să mai fie candidat pentru funcția de prim-ministru ! Sursele, ce m-au rugat să le fie păstrat anonimatul, au mai adăugat că domnul Leancă și-a anunțat mai mulți colegi că intenționează chiar să se retragă din politică, pentru că și-a găsit în sfîrșit menirea, hobby-ul care-i poate fi și job. Mai simplu, Iurie Leancă a găsit cum să îmbine utilul cu plăcutul !

De fapt, Iurie Leancă a și dat primele semnale în acest sens. Dar pentru cei care nu au fost chiar cu ochii pe știri în acest weekend, o să le spun eu.

Štefan Füle, comisarul european pentru Extindere şi Politică de Vecinătate a venit sîmbătă la Chişinău, cu ocazia Zilei Europei. Cu acest prilej el a ținut un discurs în fața moldovenilor adunați în scuarul Teatrului de Operă şi Balet „Maria Bieşu”, după care i-a reunit la sediul Delegaţiei Uniuneii Europene la Chişinău pe liderii Partidului Democrat şi cei ai Partidului Liberal Democrat. Nu o să mă opresc pentru a spune despre ce au discutat, ori care sunt consecințele acestei vizite.  Mă opresc doar la un detaliu.

Anume acest detaliu, face să întărească cele spuse de anonimii din PLDM.

Deci, după ce Curtea Constituțională a decis că Vlad Filat nu mai poate fi prim-ministru, iar ulterior Timofti l-a desemnat pe Leancă ca fiind candidat pentru această funcție, Filat a rămas fără mașina de serviciu, evident și fără de șofer. Iar după aceasta el a văzut cine-i este coleg, dar și prieten adevărat.

Spun asta, pentru că după cum scrie publika.md, cel care a ales să îi dea o mînă de ajutor lui Vlad Filat a fost chiar premierul interimar, Iurie Leancă, prim-vicepreşedintele PLDM. Cei doi, fostul premier şi actual şef interimar al Guvernului, au fost văzuţi venind împreună la sediul sediul Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău. Leancă era la volan, iar Filat – pasagerul din dreapta.

Mai pe scurt, eu nu cred că a fost o simplă mînă de ajutor dată de Leancă. Știți cum, în ziua de azi nimic nu-i „pi dijeaba”, ori cum mai spune o veche vorbă din bătrîni „frate, frate, dar brînza-i cu bani”. Dar dacă să analizăm, la cîte scandaluri politice trebuie să asiste Leancă, să piardă nervi, plus că are plăcere de la șofat, probabil că-i este mai comod și plăcut lui Iurie Leancă să-i fie șoferul lui Vlad Filat, decît să-i execute ordinile la Guvern. Mai mult ca atît, mult mai puțini nervi o să piardă în trafic, decît în politică.

P.S.
Textul de mai sus este un pamflet și trebuie tratat cum își tratează Filat colegii de partid! 😉

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Ion Harghel

Ion Harghel

Cetăţean al Republicii Moldova, interesat de viaţa social-politică, pledez pentru dreptate, sunt realist şi vreau ca într-o zi întreaga clasă politică să dea dovadă de maturitate politică şi altruism pentru a contribui la unificarea societăţii. Cre...

Ultimele articole