EXCLUSIV! Cum Unimedia este înverzită de Tudor Darie.

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

De cînd Tudor Darie a revenit la conducerea Unimedia, după ce a părăsit postul de consilier al lui Filat, Unimedia are o politică editorială nouă. Eu am remarcat încă din ianuarie că ceva ciudat se întamplă la Unimedia. Procesul de înverzire a început ușurel, pînă cînd Unimedia a ajuns azi să fie integrată pe față în trustul media verde, controlat de ex-premierul Filat.

Încercaţi un experiment, faceți o analiză a știrilor apărute în ultimele doua luni pe voceabasarabiei, tribuna.md și tv 7, iar pe urmă le comparați cu Unimedia. O să vedeți nu doar idei și titluri identice, ci chiar și bucăți întregi de texte. Mai nou, cei de la PLDM au o strategie și mai interesantă, mai întîi lansează pe Unimedia o știre, după care ea este preluată imediat de restul presei verzi. Dar atît de rapid că ai senzația că presa verde stă numai cu ochii pe Unimedia sau pe telefon cu Tudor Darie. Nici măcar nu mai fac efortul să mimeze independența editorială.

Prin tîrg mai umblă vorba că Filat a vrut să cumpere Unimedia, însă a cerut garanții clare, ca să nu pățească, cum a pățit la un moment dat cu site-ul știrea zilei, unde a băgat o grămadă de bani aiurea.

Pînă la urmă se pare că garanția a fost revenirea lui Darie înapoi la Unimedia. Ori cum credeți și voi, ce independență poate să aibă Unimedia, dacă este condusă  de fostul consilier al lui Filat ?

Eu cred că singura șansă pentru salvarea Unimedia, ar fi ca în AIE 3, Tudor Darie să fie numit ministru al Tineretului, funcție promisă de atîta timp de Filat, încă de pe vremea cînd l-a chemat consilier. Pînă atunci însă, cu Tudor Darie la conducerea editorială, Unimedia nu este decît o anexă a PLDM.

Scriu cu tristețe, pentru că Unimedia era cîndva un site foarte bun, în care s-a depus multă muncă, dedicaţie, suflet. A pierdut însă lupta cu siteurile de știri deținute de televiziuni, iar banii din publicitate nu le acoperă costurile, și probabil de asta au decis să se arunce în brațele lui Filat.

Și încă ceva: surse demne de încredere, spun că cel care-i furnizează lui Tudor Darie pînă și titlurile articolelor, este fostul lui coleg, Igor Volnițchi, și el consilier al ex-premierului Filat, cel care gestionează editorial și tribuna.md. Se lucrează deci ca în familie. 😉

Comentarii

Ion Harghel

Ion Harghel

Cetăţean al Republicii Moldova, interesat de viaţa social-politică, pledez pentru dreptate, sunt realist şi vreau ca într-o zi întreaga clasă politică să dea dovadă de maturitate politică şi altruism pentru a contribui la unificarea societăţii. Cre...

Ultimele articole