EXCLUSIV! Află pe cine o să înainteze Președintele Timofti pentru funcția de prim-ministru !

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Majoritatea știm că Preşedintele Republicii Moldova, Nicoale Timofti, le cere liderilor politici să încheie negocierile până pe 5 aprilie, data cînd o să facă public numele candidatului pentru funcția de Prim-ministru al Republicii Moldova.

Conform prevederilor constituționale, și anume:

Articolul 98
Învestitura
(1) După consultarea fracţiunilor parlamentare, Preşedintele Republicii Moldova desemnează un candidat pentru funcţia de Prim-ministru.

Fracțiunea PL a anunțat, apoi liberalii au confirmat de nenumărate ori că nu  vor susține candidatura lui Vlad Filat pentru funcția de prim-ministru. Anterior și fracțiunea democraților declara același lucru, astfel doar fracțiunea PLDM fiind cea care a înaintat un candidat și pe care desigur îl susține. Deci, concluzia este că Președintele Timofti nu-l poate înainta pe Vlad Filat deoarece acesta nu are susținere Parlamentară, dup[ ce a denunțat pe diabolicul 13.13 Acordul AIE.

Deci care este soluția ? Pe cine trebuie să înainteze domnul Timofti pentru funcția de prim-ministru ca acesta să aibă susținere Parlamentară ?

Surse demne de încredere mi-au spus că viitorul prim-ministru o să fie cineva foarte cunoscut, iar în Parlament vom avea o coaliție largă, alcătuită din toate fracțiunile Parlamentare. Reformele vor merge ca pe roate, iar pînă la alegeri Republica Moldova va fi de nerecunoscut, o adevărată Elveție a Estului. Astfel integrarea Europeană va fi o chestiune de timp.

Pentru a confirma informația, acum cîteva minute, am avut o discuție cu Mark Tkachuk pe facebook. Defapt, noi discutăm destul de des și pe diverse probleme. Ce mi-a spus dumnealui o să vedeți mai jos, iar de aveți dubii, atunci gîndiți-vă, de ce oare Vladimir Voronin a declarat acum cîteva zile că renunța la ideea de integrare în Uniunea Vamală, în schimbul Uniunii Europene ?


Aceasta a fost o păcăleală! Vă felicit cu ocazia zilei de 1 aprilie. 😉

Comentarii

Ion Harghel

Ion Harghel

Cetăţean al Republicii Moldova, interesat de viaţa social-politică, pledez pentru dreptate, sunt realist şi vreau ca într-o zi întreaga clasă politică să dea dovadă de maturitate politică şi altruism pentru a contribui la unificarea societăţii. Cre...

Ultimele articole