Europarlamentare România(26 mai): unionistul George Simion va strânge toate voturile filonului român-naționalist.

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

În România este mare agitație electorală: sunt alegeri europarlamentare, ocazie cu care românii vor trimite în Parlamentul European pe cei care să îi reprezinte.

În cursa electorală este înscris și George Simion, cunoscutul activist civic unionist interzis de către Vlad Plahotniuc pentru că ar reprezenta o amenințare la adresa statului Republica Moldova(în timp ce ocupația rusă și separatismul din estul republicii Nu).

Acesta a reușit să strângă peste 100 000 de semnături și să le valideze pentru a intra în cursa electorală. Doar 3 candidați independenți au reușit această performanță și mai multe partide.

George Simion s-a lansat în cursa electorală ca și reprezentant al mișcării unioniste de pe cele două maluri de Prut. Pentru ca el să acceadă în Parlamentul European are nevoie de puțin peste 160 000 de semnături. Practic dacă fiecare din cei care au ales deja în faza preelectorală să îl susțină mai vine cu cel puțin un prieten atunci mandatul lui George Simion este asigurat.

El luptă pentru Unirea României cu Basarabia și va duce acest deziderat în Parlamentul European. Este vorba de externalizarea problemei românești.

Dar nu doar acest lucru îl motivează: se duce acolo ca să înceapă bătălia cu mafia politică de la Chișinău. Poziția de europarlamentar îi permite să reprezinte Uniunea Europeană în relația cu Chișinăul și în fapt devine la moment principala opoziția politică din Republica Moldova.

Prezența lui acolo va reprezenta o garanție pentru moldoveni că abuzurile clasei politice vor fi cunoscute și se vor lua măsuri pe plan extern împotriva controlului politic oligarhic asupra statului Republica Moldova.

George Simion va fi reprezentantul celor aproape un milion de cetățeni moldoveni ce au obținut deja cetățenia română, care au dreptul de a munci oriunde în spațiul european. Și moldovenii cu cetățenie română vor putea să îl voteze pe George Simion. Acest lucru îl pot face în secțiile de votare deschise pe teritoriul Republicii Moldova, în România sau oriunde în lume.

 
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

Comentarii

Marius Dorin Lulea

Marius Dorin Lulea

- Istoric şi specialist pe probleme de geopolitică regională, preşedinte al Centrului pentru Cultură, Istorie şi Educaţie - Sunt militant activ pentru consolidarea democraţiei din Republica Moldova, apărarea drepturilor omului şi a creşterii imp...

Ultimele articole