Este foarte puţin probabil ca Voronin să revină la putere

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Să facem un salt în timp, să spunem că ajungem la sfârşitul acestui an şi-l avem în faţă pe noul preşedinte al României, oricare ar fi el. Un om care, din raţiuni obiective, se aşteaptă la două mandate. Pe 24 ianuarie 2015, el va avea o invitaţie la Iaşi. Se va duce şi va vorbi despre unire. Apoi, la 9 mai, îşi va aminti că am ieşit din război în anumite condiţii. Apoi va fi invitat la Chişinău de Ziua Limbii Române. Oricum va fi, va trebui să aibă o poziţie oficială şi va trebui să angreneze mai multe, dintre forţele statului, în acest proiect naţional.

Prima eliberare a Republicii Moldova de actualele pericole va avea loc la aceste alegeri parlamentare. Vor câştiga, cu o oarecare marjă, forţele democratice. Este foarte puţin probabil ca Voronin să revină la putere, lumea a văzut cum este cu el.

Am văzut ce s-a întâmplat la 1 Decembrie 2013, să vedem dacă pe 1 Decembrie 2014 n-ar putea trece pe sub Arcul de Triumf, din Bucureşti, şi trupe din Armata Naţională a Republicii Moldova.

Citiţi mai mult dacă daţi click aici. 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Ion Petrescu

Ion Petrescu

S-a născut la 2 noiembrie 1955, în Bucureşti, tatăl, Ion, fiind din judeţul Argeş, iar mama, Tamara, din stânga Prutului. A urmat cariera militară avansând până la gradul de colonel, fiind opt ani director al Trustului de Presă al Armatei României. ...

Ultimele articole