Emisarii lui Filat ne prezic un viitor sumbru. Contrabandistul îl provoacă pe Băsescu

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Seară de seară îi vedem la așa-numitele emisiuni de dezbateri lansând ofensive furibunde împotriva comuniștilor și justificând acțiunile lui Filat. Li se spune direct cine sunt, de unde au venit, care le este scopul – de a-l reabilita politic pe Filat, de a-l menține în topurile minciunii, dar ei își fac meseria mai departe. Clefăie propozițiile, le condimentează cu expresii rusești și se precipită când li se spune direct sine sunt și ce vor.

Ipocrizia lor nu mai are margini – cei trei care ne-au mințit că vom adera la UE – Leancă, Filat și Gherman-Snegur sunt cei mai influenți politicieni ai lunii.

Lumea râde de ei. Asemenea tactici, numite ”tacticile minciuni gogonate” le utilizau numai rușii.
Astfel Moscova, în 1987 a răspândit un raport care pretindea că epidemia mondială de SIDA ar fi fost lansată de către C.I.A.

De fapt, ei au preluat tactica de la ministrul, însărcinat cu propaganda al lui Hitler, Josef Goebbels. Ea are la bază ideea că dacă o minciună este foarte mare, va fi crezută mult mai repede decât niște minciuni mici.

Cei trei, deveniți lideri, constituie un exemplu de minciună mare. Cele mici sunt din categoria sălilor pentru sport, a centrelor medicale, construire sau reparate pe banii UE , dar la care este prezent neapărat și Filat, care-și atribuie meritul încă de pe când era prim-ministru corupt.

Nu au făcut nimic la Vilnius. Am demonstrat la capitole că au negociat extrem de prost acordul de asociere cu UE. De fapt au capitulat, acceptând pe un teritoriu ocupat declanșarea unor ample proteste, special orchestrate pentru a ne dezbina.

E vorba, în primul rând, despre controversata lege cu privire la egalitatea de șansă .

Creștinii ortodocși cărora Filat le aducea focul haric din banii noștri au rămas perplecși când a acceptat minoritățile sexuale în capul mesei ca bilet de trecere pentru admiterea în UE care nu a fost barem anunțată.

Nu știu ce a vorbit fiica lui Mircea Snegur cu oficialii de la Bruxelles, nu tiu cum se simte tatăl ei, dar a lăsa nesoluționate grave probleme economice în favoarea unui moft al minorităților sexuale este un mare păcat.

Vine, desigur, afirmația lui Filat care susține, la Vilnius, de unde s-a întors cu nimic, că președintele Băsescu joacă pentru ruși prin afirmația sa că proiectul următor trebuie să fie cel al unirii.

Ca întotdeauna Filat a ascultat ce a spus altcineva, fără să-și dea seama cu mintea lui scurtă, că afirmația lui Băsescu nu a fost luată din pod și că șeful statului român este mai informat decât el.

Fiindcă mâine la Chișinău vine secretarul de stat american Jonh Kerry îi amintesc de faptul că Băsescu a luat decizia de a accepta baza militară americană pe teritoriul României.

Iar el, Filat, le-a dat secesioniștilor rețele de gaz, a acceptat procurarea centralei electrice moldovenești de la Cuciurgan de către ruși, a vândut Banca de Economii rușilor, a concesionat aeroportul internațional Chișinău. Acum este gata să pună mâna pe bani rusești murdari în procesul de privatizare al altor obiective.

Filat își imaginează că va intra de două ori în aceeași apă, reușind să declanșeze războiul împotriva lui Voronin. L-am auzit la începutul săptămânii cerând constructivism de la opoziție.

I-am auzit ieri seara pe ”greii” lui Filat încercând să acrediteze două idei :

1. La ora actuală nu există o forță care să-l înlocuiască pe Filat, o forță capabilă să realizeze unirea;

2. Dacă societatea se va uni în jurul ideii unirii, la viitoarele alegeri comuniștii vor obține 90 la sută din sufragii, iar unioniștii – 10.

Ghoebbels, Ministrul Propagandei naziste se întoarce în mormânt, în aceste zile când este depășit în arta manipulării și minciunii de către elementele lui Filat, care fac tot posibilul pentru a ațâța vrajba interetnică și a amenința poporul cu unirea.

Însuși Filat a afirmat că un an este suficient pentru a făuri victoria în viitoarele alegeri.
După eșecul de la Vilnius când ni s-a închis zgomotos ușa în nas, cu toate că Filat și compania ne-au mințit că suntem o poveste de succes și că vom fi admiși cât de curând în UE, electoratul, în special tinerii, forța motrice a revoluțiilor moderne, sunt deciși să-și ia soarta în propriile mâini.

Ei vor să-și făurească un viitor demn în țara lor, termenul de 20-30 de ani pentru admiterea în UE, fiind cât o viață de om sub jugul lui Filat.

Spre deosebire de acest filfizon politic, Băsescu a înțeles evoluțiile în dosarul Europei de mâine. A fost sincer cu noi și va fi răsplătit cu sinceritate și recunoștință.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Vasile Grozavu

Vasile Grozavu

Spre nenorocul nostru, de 22 de ani ne căznim să aflăm răspuns la întrebarea: ”Și acum încotro?”. Cred că am aflat acest răspuns și cartea mea, ”Înapoi, pe Drumul Mătăsii”, dă un răspuns clar la această întrebare. Eliminarea trădării ca metodă utili...

Ultimele articole