Eminescu, naționalistul perfect al zilelor noastre. Eu îmi apăr sărăcia, și nevoile, și neamul (I)

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Globalizarea pe care nu am inventat-o noi, ci internet-ul, spus vulgar, ne redă sentimentul demnității naționale. Astfel democrația participativă, comunicarea de la om la om, ne clasează în ierarhia civilizației. Dacă vrei să se vorbească despre tine, îți alegi prieteni, dar nu stăpâni.

Fără a exagera, putem afirma că am ajuns să fim cunoscuți în lume datorită faptului că președintele Republicii Populare Chineze, Jiang Zemin, un al doilea mare reformator după Deng Xiaoping, a recitat , în română, atât la București, cât și la Chișinău versuri din marele Mihai Eminescu.

Eu unul am ascultat la o întrevedere oficială, în cadrul căreia, semn de înaltă prețuire, Jiang a recitat clar, fără a greși, versuri din scrisoarea a treia a marelui Eminescu.

Atent, fără a comenta, am crezut că toți vor aplauda. Nu au făcut-o. Erau muți de uimire când Jiang a recitat:

Eu? Îmi apăr sărăcia şi nevoile şi neamul…
Şi de-aceea tot ce mişcă-n ţara asta, râul, ramul,
Mi-e prieten numai mie, iară ţie duşman este,
Duşmănit vei fi de toate, făr-a prinde chiar de veste;
N-avem oşti, dară iubirea de moşie e un zid
Care nu se-nfiorează de-a ta faimă, Baiazid!

Jiang Zemin este în viață și e marele păcat al așa-numitei companii publice din dealul Schinoasei, că nu avem 100 de interviuri cu cel mai mare promotor al culturii noastre în lume – pentru un auditoriu de 1 miliard și 500 de milioane de oameni .

Știu că Voronin i-a agreat foarte mult pe chinezi. Până la el a fost, însă, Lucinschi. Trimițându-și ambasadorul, actualmente deputat pe listele P.C.R. M, Lucinschi nu i-a spus să rostească alocuțiunea in română, adică în limba de stat. Nesimțitul a vorbit in rusă.

Jiang Zemin l-a întrebat, fără sfială:

– De ce nu ați vorbit în română?

Trebuie să repet că actuala coaliție monstruoasă este alcătuită din pionii lui Lucinschi, condimentați cu fiica președintelui Mircea Snegur?

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Vasile Grozavu

Vasile Grozavu

Spre nenorocul nostru, de 22 de ani ne căznim să aflăm răspuns la întrebarea: ”Și acum încotro?”. Cred că am aflat acest răspuns și cartea mea, ”Înapoi, pe Drumul Mătăsii”, dă un răspuns clar la această întrebare. Eliminarea trădării ca metodă utili...

Ultimele articole