Elegie pe mormântul politic frățesc al Păpușarului și Contrabandistului

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Acapararea Băncii de Economii de către oligarhi și concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău unei companii care nu face parte nici pe departe din categoria partenerilor noștri de dezvoltare, denotă, fără putință de tăgadă, că alegerile anticipate sunt iminente în R.Moldova.

 Debarasarea celor doi de Mihai Ghimpu, care le spunea adevărul verde în ochi, s-a soldat pentru ei cu un cichuș de milioane.

 Liderul liberalilor are un cuvânt greu de spus și nu poate rata șansa de a ne demonstra că ține la acest pământ,  IMPORTANT DIN PUNCT DE VEDERE STRATEGIC CA O POARTĂ SPRE ÎNTREAGA LUME. În SUA și UE se cunoaște acest lucru. S-au dat sume fabuloase, însă avariția LOR A FOST PROVERBIALĂ. Aceștia chiar uită  că nu ei nimic cu tine.

Spus în limbaj popular, Păpușarul și Contrabandistul au dat foc casei pentru a vedea ce vor face vrăbiile. Pe valul  evenimentelor dramatice din lumea arabă, guvernarea de la Chișinău, citește Filat și Plahotniuc ,  și-a bătut joc de noi. A făcut totul în mare taină, cu toate că una dintre condițiile obligatorii, impuse de occident, inclusiv de SUA, constă în mediatizarea proceselor de privatizare, astfel ca cetățeanul să nu aibă sentimentul că a fost înșelat, să nu iasă în stradă să protesteze.

Am asistat, nu o singură dată la ședințe lărgite în care experții de peste hotare explicau cum trebuie organizate în instituțiile  media campaniile mediatice, astfel ca poporul să poată participa activ la procesele de privatizare.

Premierul Iu.Leancă cunoaște foarte bine aceste lucruri. Le-a auzit nu o singură dată. Mai mult, există așa-numita privatizare strategică. Adică, privatizarea simbolică. Obiectivele se dăruiesc unei Companii cu influență politică dintr-un stat cu pondere în structurile internaționale. În atare situație nu banul contează, ci bunul nume al țării. Cei doi și-au ales partenerul strategic, cu toate că ne asigură că merg în UE. Cu SUA, cu Germania am fi arătat altfel. Cu Rusia nu arătăm deloc bine.

Evenimentele iau o turnură dramatică în R.Moldova. Coaliția de guvernare se joacă cu focul. Tulburările sunt visul râvnit ale celor doi. Astfel ei vor scăpa basma curată și vor spăla putina. Alegerile anticipate sunt iminente. Răbdarea și sângele rece vor fi vestigiile pe care le vom aduce la mormântul politic al celor doi. Ei și-au pavat drumul spre infern cu speranțele noastre.

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Vasile Grozavu

Vasile Grozavu

Spre nenorocul nostru, de 22 de ani ne căznim să aflăm răspuns la întrebarea: ”Și acum încotro?”. Cred că am aflat acest răspuns și cartea mea, ”Înapoi, pe Drumul Mătăsii”, dă un răspuns clar la această întrebare. Eliminarea trădării ca metodă utili...

Ultimele articole