Efrim umblă cu vrăjelile

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Până la urmă ministrul justiției, Efrim și-a atins scopul. El a prezentat în forul legislativ un raport lung, pe care era capabil să-l facă și un student de la anul doi. Numai că Filat este certat cu cartea. Regulile în prezentarea unei pledoarii îl obligă să fie foarte clar așa ca lumea să-l înțeleagă.
Prin urmare, de la acest heruvim al justiției, care pozează cu iubita sa în reviste, se cerea un singur lucru – să spună că mecanismul de privatizare este imperfect și că el ca ministru nu a mișcat un deget pentru a redresa baza legislativă. Adică, era obligat să sesizeze comisia creată și să ceară adoptarea legilor lipsă, care ar apăra poporul, dar nu oligarhii.
Mai mult, Efrim trebuia să spună poporului cui și unde trebuie să se adreseze. Adică, să fie foarte clar în expunere și să ”lumineze” lumea : trenul a trecut prin gara voastră mică. Și vina că ați rămas fără o instituție bancară cu o infrastructură dezvoltată, cea mai puternică din R.Moldova, îi revine în primul rând lui. Or Efrim se află în serviciul poporului, din impozitelor lui primește salariu pe care nu-l merită.
Șifonat evident, ministrul liberal-democrat al lui Filat, trebuie demis urgent. Acesta dă dovadă de o crasă incompetență, zăpăcind forul legislativ cu toate prevederile legislației, uitând să spună ce prevede legislația până a se proceda la privatizarea unei instituții bancare. E vorba despre situația deplorabilă în care se afla Banca, căreia i-au fost aduse prejudicii concrete, cu premeditate și nimeni nu a fost tras la răspundere.
Pe cuvânt, Efrim parcă și-a făcut studiile extern, aflându-se în penitenciarul de la Pruncul, unde stăpân autoritar era până nu demult, o rudă de-a sa. Acesta se face a uita că aprecierile privind caracterul fraudulos de privatizarea a băncii au venit de la ambasadorul Germaniei, care a consultat experți notorii, cu palmares, până a spune că nemții ar fi ieșit în stradă dacă de ei își băteau joc într-un asemenea mod.
Îl ascult vociferând pe acest ”ministru” și mă conving, odată în plus, că la ora actuală societatea se află sub ciubota totalitară a Păpușarului și a Contrabandistului. Am certitudinea că Efrim nu l-a citit pe Hannah Ardent care în cartea sa The Origins of Totalitarianism (Originile totalitarismului) arăta că ”primul pas esențial pe drumul care conduce la dominația totală consistă în uciderea în Om a persoanei în sens juridic”.
În lungul și plictisitorul său discurs, întrerupt cu un justificat ”coroce, Sklifosofcki” Efrim m-a convins că, atâta timp cât va fi ministru, nici vorbă de reforma în respectiva breaslă, aflată la o distanță ca dintre Soare și Pământ de ceea ce numim HOMO JURIDICUS.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Vasile Grozavu

Vasile Grozavu

Spre nenorocul nostru, de 22 de ani ne căznim să aflăm răspuns la întrebarea: ”Și acum încotro?”. Cred că am aflat acest răspuns și cartea mea, ”Înapoi, pe Drumul Mătăsii”, dă un răspuns clar la această întrebare. Eliminarea trădării ca metodă utili...

Ultimele articole