Echidistanța presei lui Filat sau presa verde de bulevard a Moldovei

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

În această vinere, la Curtea de Apel Chișinău a fost examinat recursul avocaților deputatului Vlad Filat, cu privire la arestul liderului PLDM pe un termen de 30 de zile, pronunțat de Judecătoria Buiucani.

Ședința a fost anunțată la ora 13-00. Transmisiunile LIVE au fost asigurate de câteva portaluri. Deci toți aveau posibilitatea să privească în direct ce se întâmplă pe str. Teilor. Evident că evenimentul dat nu s-a petrecut fără de cei ce au mers să-l susțină pe Filat și cei ce au mers să ceară tragerea la răspundere a celui ce e învinuit în complicitate la ”jaful veacului”.
Dacă în data de 18 octombrie, când la Judecătoria Buiucani a fost pronunțată decizia de arest a lui Filat pe un termen de 30 de zile, taberele a celor ce cereau arestarea lui Filat și a susținătorilor liderului PLM numeric erau egale, atunci vineri, la Curtea de Apel, în susținerea lui Filat au venit câteva zeci de persoane în frunte cu liderii rămași la libertate a PLDM-lui. Dar să vedeți cum presa afiliată lui Vlad Filat a fost ”echidistantă” și a informat cetățenii că, la protestul împotriva lui Filat, din fața Curții de Apel Chișinău au venit câteva zeci de persoane.
Dublele standarde la ziarul național
Nu am să dau apreciere numerică a celor ce au venit să ceară o justiție corectă, făptașii să fie trași la răspundere, să fie întors i banii furați din BEM, ca Filat să răspundă pentru fărădelegi-le pe care le-a comis etc. Am să zic că ei au fost foarte mulți. Cine vrea să vadă numărul real a celor ce au venit la protestul de la Curtea de Apel pot accesa link-ul dat.
Iată așa la noi presa liberă face jurnalism părtinitor. Atunci când în data de 6 septembrie Platforma DA, împreună cu PLDM au adus în PMAN 20-25 de mii de cetățeni, presa ”verde” trâmbița în gura mare că la protest au venit 120 de mii. Despre faptul că în PMAN nu încap 120 de mii s-a scris mult și argumentat, asta deja nu mai contează. Cazul dat este unul elocvent și demonstrează că manipularea cetățenilor de către jurnaliști și instituții media afiliate unei persoane sau unor grupuri financiare și economice în Moldova au ajuns la cote maxime. Nimeni deja nici nu mai cred în mass-media de bulevard.
În țările civilizate presa de bulevard este numită și ”Presa galbenă”. La noi în Moldova ea a căpătat o altă culoare – s-a înverzit. Cine sunt aceștia nu e complicat de ai identifica. Numai deschideți o platformă de știri și vă dați seama. Cei ce încearcă de-al martiriza pe Filat și-l fac drept jertfă al sistemului judecătoresc sunt penibili și lipsiți de demnitate. Îmi pare rău să constat, dar jurnalismul în Moldvoa și- a pierdut orice credibilitate și este departe de a fi numit jurnalism…

Comentarii

Veaceslav Burlac

Veaceslav Burlac

Am absolvit Colegiul de Medicină din oraşul Bender. În prezent fac studii la facultatea Business şi Administrarea Afacerii la Universitatea Agrară. Din 2001 sunt director a unei mici companii din Chişinău. Prin intermediul bloggului aş dori să înc...

Ultimele articole