După program IX: Trei contra 186,918

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Mâine, trei bălţeni decid cine va fi primar la Chişinău. Trei judecători ai Curţii de Apel de la Bălţi vor spune dacă au sau nu dreptate 186 de mii 918 alegători din capitală care şi-au dat votul pentru Dorin Chirtoacă. Procesul s-a mutat în capitala nordului la insistenţa unor chişinăueni care consideră că li s-au încălcat drepturile inclusiv atunci când au votat fără perdea. Ce-i drept în ziua alegerilor când erau siguri pe victorie nu s-au gândit cum votează cu s-au fără draperie.

Acum, după ce o instanţă le-a dat câştig de cauză la Căuşeni, iată că nemulţumiţii spun că acest „precedent istoric” trebuie să fie o regulă pentru toate Curţile de Apel.

Pentru că stau drept şi gândesc strâmb, mă întreb şi eu: ce spune oare alegătorul care a votat fără draperie la Bălţi, Cahul, Edineţ şi în alte localităţi unde primarii sunt de la PCRM. Oare acesta nu se simte frustrat, trădat şi cu drepturile încălcate din această cauză. Oare pentru ei „precedentul istoric” de la Căuşeni nu trebuie să devină o regulă. Ori partidele pierdante de acolo nu au jurişti. Sau e altceva la mijloc, dle Sârbu?

Comentarii