După program III: Renumărarea timpului pierdut

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Nu am aşteptat renumărarea voturilor pentru Consiliul Municipal Chişinău, precum nu am aşteptat nici turul doi al alegerilor pentru funcţia de primar. Nu cred că numărul mizelor ne face mai fericiţi. Din contra, cred că numai reacţiile promte şi realizările incontestabile ne pot salva din mizeria în care ne aflăm.

Cu cât mai multe aşeptări avem, cu atât mai puţin timp ne rămâne să ne bucurăm de ceea ce obţinem. Am aşteptat două săptămâni decizia instanţei. Acum vrem să ştim cum se va schimba echilibrul în CMC după renumărare. Aşteptăm. După care vom fi curioşi să aflăm cum se va forma majoritatea. Din nou vom aştepta. Apoi ne vom înarma cu răbdare ca aleşii locali să se apuce de lucru. Până se vor împlini toate acestea vor mai trece câteva luni. Eu spun că e vorba de timp pierdut.

În realitate dacă alegerile ar fi mers bine şi partidele nu ar fi abuzat de drepturile lor democratice, am fi avut deja de două săptămâni un Consiliu Municipal funcţional. Aleşii ar fi lucrat şi noi ne-am fi dat deja seama dacă am făcut sau nu alegerea corectă. În situaţia creată, această constatare se amână cu câteva luni, iar cu ea şi realizările pe care le aşteptăm de la consilieri. Timp pierdut.

Comentarii