După Munteanu și Apostolova, Andrei Năstase riscă să fie și el exclus din campania electorală!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Deși urmează un mandat pentru doar un an, lupta pentru Chișinău pare să fie una destul de crâncenă. Fake news-uri și propagandă, sprijin de rezervă și desigur eliminări din cursa electorală. Cred că fiecare cunoaște că până acum doi candidați au fost eliminați din cursă, iar unul s-a retras din propria inițiativă(Sergiu Tofilat), însă odată cu apropierea datei de 20 mai, înțelegem că pe lângă retragerea benevolă a Elenei Grițco, riscă să fie exclus din listă și candidatul cu 3%, Andrei Năstase.

În data de 7 mai, pe pagina oficială a Partidului Popular European a apărut un video, unde președintele PPE, Joseph Daul, vine cu un mesaj de susținere a candidatului Andrei Năstase. Chiar dacă fac parte din aceiași familie, la fel din care face parte și Filat sau Sandu, consider că acest mesaj contravine Codului Electoral, și anume art.7 (al.6.1) unde se spune expres:  Nu pot fi utilizate în scop de publicitate electorală imagini ce reprezintă instituţii de stat sau autorităţi publice, atît din ţară cît şi de peste hotare, ori organizaţii internaţionale. Se interzice combinarea de culori şi/sau sunete care invocă simboluri naţionale ale Republicii Moldova ori ale altui stat, utilizarea materialelor în care apar personalităţi istorice ale Republicii Moldova sau de peste hotare, simbolistica unor state străine sau organizaţii internaţionale sau imaginea unor persoane oficiale străine.

  Indiferent de ce contraargumente voi primi, Joseph Daul rămâne a fi un oficial străin, respectiv, se încală legislația RM.

President Joseph Daul's message for Andrei Nastase

EPP President Joseph Daul wishes best of luck to Andrei Nastase and EPP member parties in Moldova 🇲🇩 for the upcoming municipal elections.

Опубликовано EPP – European People's Party 7 мая 2018 г.

Încălcări de acest gen au făcut de exemplu și socialiști, atunci când publicase poze cu Dodon și Putin sau Maia Sandu în campania prezidențială când a apărut în mai multe fotografii alături de şeful Comisiei Europene, Jean-Claude Junker, de preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, şi cancelarul german, Angela Merkel.

Se pare că legislația nu e pentru toți dacă se fac astfel de încălcări, însă se continue să se strigă că sunt cei mai corecți…

P.S. #Pace

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Denis Rusu

Denis Rusu

Sunt o persoană obișnuită, cu preocupari sociale și politice. Nu posed nimic ieșit din comun, doar că nu pot accepta unele lucruri, precum manipularea si victimizarile absurde. Poate ca sunt perfecționist, poate ca mai mult echilibrat, dar mereu am a...

Ultimele articole