Dupa Filip a picat bine si Candu

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

N-a reusit sa ajunga prim-ministrul Filip de la Bucuresti la Chisinau, ca i-a luat calea presedintele Parlamentului, junele Candu.

De ieri pana azi acesta s-a tot intretinut cu prim-ministrul roman, dar si cu presedintii celor doua Camere ale Parlamentului de pe Dambovita.

In pauze si-a vizitat si locurile studentiei de candva…, cu o doza evidenta de melancolie in amintiri…

Urmeaza sa-l imbratiseze si pe Presedintele Romaniei Moderne, apoi „se va intoarce de acasa acasa”.

Nu cred ca presedintele semiMoldovei, Dodon, va pleca si el intr-acolo.

La 1 decembrie 2018, spre exemplu.

Nici nu stiu daca Dodon il va felicita pe Johannis cu prilejul zilei Marii Uniri.

Filip o va felicita pe doamna Dancila, Candu–pe omologii sai din Legislativul roman si, prin ei, intreg poporul roman, din care, cu Voia Domnului, facem si noi parte.

Nu noi am ales, la nastere, ce trebuia sa fim pe pamant.

Dumnezeu a hotarat sa fim romani de sorginte moldava sau basarabeana, dar pana la urma tot romani suntem, o ramura din arborele strabun al Neamului brancovenesc, de care se impiedica dusmanii slavi mai tot timpul.

Aflandu-se la Bucuresti, Candu a condamnat noua agresiune a Rusiei  contra Ucrainei, exclamand franc:” Chisinaul condamna cu fermitate agresiunea Rusiei fata de Ucraina! Ne solidarizam si noi cu Ucraina si sustinem dreptul ei de a folosi apele teritoriale conform normelor dreptului international”.

Filip a facut la fel, de asta data de la Chisinau, in chiar sedinta speciala a Guvernului de azi, convocata in acest sens, unde a spus raspicat:”Suntem ingrijorați de actele de agresiune ale Federatiei Ruse care afecteaza securitatea in general in regiune. Republica Moldova condamna actiunile unilaterale si provocatoare ale Federatiei Ruse, noi fiind  alaturi de autoritatile de la Kiev”.

Ceea ce nu a placut deloc despotului rus de la Kremlin, care viseaza sa striveasca sub cizma tot mai lata a moscalulilor lui Ucraina, Basarabia, Georgia, Tarile Baltice si Romania!

Numai ca NATO si UE ii cam arata din deget.

Din degetul cel obisnuit a fi mai toata vremea pe tragaci.

 

Sangele social si democrat apa nu se face

 

 

 

Comentarii

Traian Vasilcău

Traian Vasilcău

traianus, tot el Traian VASILCĂU minicatastif de autor: sunt aproape strămoș: am un car de ani, poeţii aşa de mult nu trăiesc. ador Libertatea, fug cît pot de lichele, dar dau mai tot timpul de fraţii lor: de minciunoşi, agresori, pîrîtori şi h...

Ultimele articole