Dupa ce reprezentanti a trei din cele patru partide parlamentare romanesti au vorbit de Unire, ne spune si Basescu: „Cereti-o si o vom face!”

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Romania-Mare-Basarabia

Dupa ce reprezentanti a trei partide – din cele patru – parlamentare romanesti au vorbit de la tribuna Legislativului Romaniei despre necesitatea refacerii Romaniei Mari, plasarea Basarabiei ca prioritate pe agenda politica de la Bucuresti si readucerea Basarabiei acasa, iata ca si Traian Basescu a vorbit de disponibilitatea Poporului si Statutului roman de a-i reprimi pe basarabeni oficial la sinul Patriei-mama. 

Desi reprezentantii Consiliului Unirii nu au fost invitati oficial la intilnirea lui Traian Basescu si cu societatea civila, membrii CU au fost, impreuna cu cei de la Platforma civica ”Actiunea-2012”, in strada, facind ”baia de multime” si scandind lozinci unioniste.

In cadrul comunicarii spontane a lui Traian Basescu cu unionistii au rasunat – cum era de asteptat – sloganurile „Basarabia – pamint romanesc!” si „Unire!”, iar – legat de reunificarea celor doua state romanesti -, Basescu a spus: „Cereti-o si o vom face!”

Marius Lulea, unul dintre activistii ”Actiunea-2012”, a scris: ”Felicitări membrilor ”Acțiunii-2012” de la Chișinău, dar și celor din Consiliul Unirii, pentru primirea pe care au făcut-o președintelui României! Mesajul a rămas clar: ”UNIRE FRAȚI ROMÂNI!”

Ce sa adaugam aici? Doar ce am mai spus – politicienii santajabili de la Chisinau se tem de Unire ca dracul de tamiie – nu se vor mai putea imbogati pe spinarea basarabenilor chinuiti.

VP

Comentarii

Vitalia Pavlicenco

Vitalia Pavlicenco

Preşedintele PNL. Născută la 29 octombrie 1953, Grinăuţi-Bălţi, Republica Moldova Contacte: 069111682, 069119118, tel.german – +491605702646 Distincţii: Ordinul Naţional al Romaniei „Pentru Merit” în grad de Comandor Starea civilă: căsător...

Ultimele articole