După ce l-a susținut pe Vlad Filat la Primăria Chișinău în 2007, Oazu Nantoi îl susține acum și pe Andrei Năstase!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.
Dodon, Nastase, Usatii

Pe Facebook a apărut un video sponsorizat (este anexat mai jos) în care Oazu Natoi vine cu un mesaj către oamenii din Chișinău să-l voteze pe Andrei Năstase la alegerile locale din 20 mai. OK, e dreptul fiecăruia dintre noi să susțină public un candidat în campania electorală, dar Nantoi nu doar că-l susține pe liderul PPDA, dar promovează sperietoarea opoziției numită „binomul Plahotniuc-Dodon”. 

Domnule Nantoi, ce vedem noi în poza de mai sus? Cum să vorbești de binom când vreo doi ani în urmă te aflai pe scena din Piața Marii Adunari Naționale și luptai cot la cot cu Usatîi și Dodon împotriva Partidului Democrat din Moldovat? Ironia sorții – dumneata singur ai fost membru PDM!

Mai mult, în acest video postat pe pagina de Facebook a Platformei DA, Oazu Nantoi  este prezentat ca „expert politic”. Păi cum să nu fie expert?! Eu cred că nu mai avem vreun cetățean al Republicii Moldova care să bată recordul lui Nantoi la capitolul traseism. Expertul nostru a reușit până în prezent să treacă cu trup și suflet prin vreo cinci partide! La început el a fost liderul unui partid fără glorie numit PSD, mai apoi a migrat în PDM. Fiind în acest partid, alături de Dumitru Diacov, parașutistul Nantoi l-a susținut pe Vlad Filat, care a pierdut lupta pentru funcția de Primar de Chișinău în 2007. Acum, în 2018, Nantoi „sare cu parașuta” deja pentru Andrei Năstase.

Cât curaj, cât sacrificiu, cât devotament!

După ce Filat a plecat din PDM, Nantoi i-a călcat pe urme. Filat a fondat celebrul proiect politic PLDM, iar Nantoi cu coada între picioare s-a retras în societatea civilă și s-a poziționat ca „analist politic”. Cred că vă amintiți zecile de emisiuni ale sale în care a comentat viața politică în perioada AIE.

În 2015, eroul nostru care azi i-a sărit în ajutor lui Năstase, a încercat să revină în politică. Dar fără succes. El și-a continuat drumul rușinos dintr-un partid în altul, de la stânga la dreapta și înapoi. Apropiindu-se de Jurnal TV, Nantoi s-a numărat printre fondatorii Platformei Civice DA. Anume atunci, în Platforma DA, a început relația sa cu Andrei Năstase. Păcat că nici aventura asta n-a durat mult, pentru că tot în 2015 Nantoi l-a trădat pe Năstase. Își amintește cineva cum a părăsit subit Platforma și, alături de Iurie Leancă, împreună cu alți politruci, au fondat Partidul Popular European din Moldova.

Ce a făcut Nantoi în PPEM? Corect, l-a părăsit în scurt timp. Pentru a reveni a câta oară în sânul „societății civile” care s-a dovedit a fi tot un partid politic ce acum poartă numele de PAS. De acolo, de lângă Maia Sandu, azi Nantoi vine cu mesajul său aproape credibil către oamenii din Chișinău și îi îndeamnă să-l voteze pe Năstase pe 20 mai. Mai mult, expertul politic se arată un luptător convins cu binomul de parcă nici nu a fost pe aceeași scenă cu Dodon și Usatîi fâcând front comun…

Filat hotărât! Nantoi hotărât! Năstase hotărât!

Comentarii