După 28 de ani de Independență și 10 ani de Integrare Europeană, Vă Salut din RSS Moldovenească!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Războiul hibrid declanșat de Rusia pentru menținerea și revenirea la influența de altădată asupra Republicii Moldova a culminat în ziua de sâmbătă 9 iunie. După eșecul suportat de Dodon în negocierile cu Vlad Plahotniuc, primul fiind trimis cu condițiile lui Kozak, s-a developat adevărata față a pro-europenilor. Undeva am mai scris anterior despre faptul că Maia Sandu o să facă alianță cu Dodon dacă o să trebuiască și nu sunt deloc mirat. Sunt însă șocat de faptul pe cât de ușor se poate de manipulat cu opinia publică moldovenească. După apariția video-urilor în care Dodon singur și neîmpins de nimeni impune condițiile Moscovei lui Vlad Plahotniuc, în paralel încercând să-i pună pe umeri și finanțarea partidului socialiștilor, credeam că-i gata, s-a zis cu el. Dar na, ”mintea moldoveanului mă lasă absolut perplex. Deodată și jurnalTV și TV8-ul Natașei – s-au transformat în avocații lui Dodon, precumși restu ”Natașelor independente” dar un pic mai micuțe. Până și sutele de profile fake s-au transformat brusc din unioniști în lingăii lui Putin, cu salutări din diaspora sub fiecare live. Salut din Palermo, Padova, Paris, Londra… mă scuzați din **R! pardon, fund salut!

Și anume din ***!!! fund salut, pentru că ceea ce este Moldova înainte să ajungă pe deplin în mâinile despoților din alianța lui Kozak o să vă pară raiul pe pământ. Și nu exagerez deloc. Dacă după 2009 ne bucuram că nu mai sunt comuniștii la putere și Moldova în sfârșit a luat-o din groapă în gard și înapoi la drum spre Europa, apoi dacă se produce o federalizare, să știți că puteți arunca la urna de gunoi toate aspirațiile fie pentru un viitor european acasă, fie de unire cu România, fie de aderare la UE.

Mășinăria de propagandă vă spune astăzi că na, din nou ăștia sperie cu tancurile rusești și cu federalizare. Eu dragi prieteni niciodată n-am uitat că tancurile sunt muuult mai aproape. Pentru unii mai aproape chiar decât trollii care care ironizează asupra acestui subiect.

Bună palmă le-a dat Voronin rușilor în 2003 trimitându-i la origini cu Planul Kozak de Federalizare. Moldovenii au uitat. Precum au uitat că tot Voronin a stat la baza integrării europene. Nu-l îndreptățesc modelul lui Voronin de conducere sau perioada lui de guvernare. Dar astăzi vedem că moșneagul a avut mai multă verticalitate decât toți cei care au luptat împotriva lui.
Rusul nu a uitat palma primită, și-a pregătit terenul și au revenit. Același Kozak, cu același plan. Și faza ”cea mai” este că nu rusul ne întoarce palma primită cândva, ci tot ai noștri moldoveni, cu cetățenie română. Tot ăia, cu cetățenie română spun că nu este posibilă federalizarea precum că nu le ajung voturi, ar avea nevoie de 2/3. Păi ok, am subliniat mai sus că Rusia are destulă răbdare și pricepe la a-și așterne mai molcuț și o să obțină într-un final controlul asupra numărului necesar de mandate. Scăpând de PDM, cum credeți ce-o să facă Moscova? – n-o să se apuce oare de dezmembrat blocul #acum ștergând orice urmă a pretinșilor pro-europeni Maia Sandu și Andrei Năstase precum a subliniat Putin recent într-un interview?  Sau sunteți destul de naivi să credeți povești că Maia ar avea capacitate și coloană vertebrală să lupte contra ”ursului”? Nu desigur. Maia este condusă, la fel ca și Năstase. Cel mai bun scenariu pentru dânșii ar fi să se înțeleagă Țopii, Platonii, Karamalacii ș.a.m.d. cu Moscova ca să devină un fel de opoziție comodă pentru PSRM. Dacă până atunci nu le-a trece prin cap rușilor să creeze un alt satelit, mai comod, ca să nu mai negocieze cu nimeni nimic?

Desigur, după ani de zile de propagandă anti-PDM și în special anti-Plahotniuc absorbită o fi greu să crezi că el de fapt s-a dovedit astăzi a fi unicul politician cu coloană vertebrală pentru că, fără a intra în prea multe detalii, nu a fost gata să-și asume dezmembrarea țării.

Mizez și sper că avem destui cetățeni cu coloană vertebrală care să poată lua decizii mature trecând peste propriile frustrări.

https://www.canal3.md/ro/proba-video-3-igor-dodon-cere-bani-de-la-vlad-plahotniuc-si-spune-ca-primeste-de-la-rusi-pana-la-700_91724.html

https://deschide.md/ro/stiri/politic/49950/VIDEO–Deputații-PSRM-în-mass-media-separatiștilor-din-Donbas-Alianța-cu-ACUM-meritul-lui-Kozak.htm

Concluziile vă aparțin.

Pace.