Duminica, 29 martie, ora 14:00, PMAN. Marea Adunare Tricoloră!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Cu 97 de ani în urmă, românii de la est de Prut au intrat în drepturi depline, prin unificarea cu România. Astăzi, dacă politicienii din generația revoluției de la ’89 și cea a Renașterii Naționale din RSSM ar fi avut un spirit vizionar, am fi fost din nou împreună.

Însă nu a fost să fie. Iată că acum, românii de la vest de Prut și-au construit o economie durabilă, cu pensii și salarii ce permit un minim trai decent, cu subvenții în agricultură, cu un sector financiar stabil, cu o justiție care în sfârșit a început să funcționeze.

Toate acestea ne aparțin de drept și nouă, românilor de la est de Prut. Însă din cauza lașității unor politicieni, astăzi suntem privați de aceste beneficii. Haideți, deci, să ieșim în stradă și ne cerem dreptul la un trai mai bun!

Știu că foarte mulți sunt dezamăgiți, că au ieșit de mai multe ori în stradă, ca mesajul lor să fie furat până la urmă de niște politiceni (ex. Iurie Roșca), care apoi i-au trădat mișelește. De aceea, eu vă îndemn să nu contați pe politicieni! Vom putea schimba lucrurile în bine contând doar pe forțele proprii – noi, cetățenii, societatea civilă. Politicienii vin și pleacă, iar dorința noastră de a trăi mai bine rămâne.

Vă așteptăm, deci, pe toți la ora 14:00 în Piața Marii Adunări Naționale, cu un tricolor. Ieșim să ne cerem dreptul la un trai mai bun, iar cea mai scurtă cale prin care acesta poate fi atins, în momentul de față, este reunirea cu țara!

Comentarii

Iulian Gramațki

Iulian Gramațki

Doctorand în economie la Goethe Universität Frankfurt; licențiat în Administrare de Business și Științe Politice la Saint Louis University Madrid; membru al Clubului Moldovenesc de Jocuri Intelectuale și al Platformei Civice „Acțiunea 2012”. Cunoști...

Ultimele articole