Dragi Unioniști, încetați să mai lucrați pentru Dodon!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.
rusia putin, igor dodon, psrm socialistii, republica moldova 2018

Cam de 30 de ani se vorbește despre Unire. Primele mișcări naționaliste la Chișinău au pornit la sfârșitul epocii sovietice, pe când țara noastră încă făcea parte din URSS, mă refer aici la prima Marea Adunare Națională din 1989. Și iată-ne ajunși în 2018 tot vorbind tot despre unire. Să tragem o line și să vedem care sunt rezultatele la ziua de azi.

Un scurt exercițiu de rațiune politică: Ieri, au fost prezentate datele unui nou sondaj de opinie (realizat de IMAS la comanda PDM – sursa). Ce ne arată cifrele? În topul partidelor care se bucură de încredere/legitimitate din partea cetățenilor se află PSRM. Părerea mea este că acest rezultat dezagreabil se datorează în special vouă, domnilor unioniști.

Zi de zi vă cheltuți energia criticându-l pe Dodon, iar partidul lui este acum în topul încrederii din partea cetățenilor. Dar care este formațiunea care vă reprezintă pe voi?… Partidul lui Plahotniuc promovează integrarea europeană, nicidecum unirea (vedeți politica Guvernului Filip în ultimii 2 ani), Maia Sandu va spus clar la Congresul PAS de anul trecut că ei pledează pentru statalitate, adică văd cu ochi proști ideea ca „România să înghită Republica Moldova”, comuniștii e clar cu dânșii, iar Platforma DA mai de grabă este un partid pro-rus decât unionist. Restul înoată în glod.

Și acum revenim la întrebarea – care este partidul unionist care vă reprezintă pe voi? Eu nu văd pe niciunul. Apropo, dacă nu vă place acest sondaj, nici o problemă, analizați alte barometre socio-politice, făcute de alte companii, oricum rezultatele sunt similare.

unire, sondaj imas, moldova 2018, doru petruti, incredrea moldovenilor in partide si lideri politici

Sondaj efectutat în luna februarie 2018

 

Domnilor unioniști, fiți mai inteligenți, nu vă mai umiliți în fața lui Igor Dodon! Pe de o parte îl atacați cu cele mai murdare înjurii, iar pe de altă parte vă rugați la el să-i restabilească lui Traian Băsescu cetățenia Republicii Moldova. Personal mi se pare absurd un asemenea comportament. Cu cât îl tachinați mai mult pe Dodon cu cetățenia lui Băsescu, cu atât mai mult el râde de sentimentele dvs sincere. Se uită la voi de sus în jos și vă vede vulnerabili! Iar când se întâlnește cu Putin la Moscova probabil că face glume pe seama voastră.

Dacă aș putea să vă dau un sfat, atunci v-aș spune simplu: încetați să mai lucrați pentru socialiști, ura voastră vehementă alimenteză electoratul lor numeros (1), mai bine indetificați-vă partidul/liderul vostru (2), uniți-vă între voi și demonstrați înțelepciune (3), așa veți deveni mai puternici și veți scrie istorie.

unire romania moldova, basarabia pamint romanesc

PS – Sper că mesajul meu va fi înțeles corect, l-am scris cu cele mai bune intenții.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii