Dovezi. În Cimişlia nu a fost fraudate alegerile precum declartă trustul mafioţilor Ţopa…

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Cu siguranţă că în cadrul campaniilor electorale unii candidaţi îşi mai permit să mai manipuleze electoratul în aşa fel să-i ademenească. Evident că media subordonată sau afiliată este gata să distribuie informaţia în aşa fel ca oponentului acestora să i se facă o imagine negativă. În era tehnologiilor informaţionale stafurile aplică toate posibilităţile ca informaţia de care ei au nevoie să ajungă cât mai repede şi la un număr cât mai mare de cetăţeni.

Nu sunt jurnalist, nu am studiat jurnalismul ca obiect, dar cu siguranţă pot spune că meseria unui jurnalist ar trebui să fie una cu adevărat nobilă. de jurnalist depinde cum este modelată societatea, sau cum va fi oferită o informaţie sau altă celor ce vor asculta, privi sau citi o ştire oarecare. Nu în zădar se zice că, Mass-media este a patra putere în stat.

Din păcate această putere în mâinile unor infractori devine o armă periculoasă. Mă refer la trustul media JTM. Nu cred că această instituţie media poate fi catalogată ca una echidistantă şi independentă. Politica editorială a trustului este invadată de negativism şi minciuni. La capitolul minciuni ei chiar sunt primii…

Ieri, în data de 14 noiembrie pe pagina jurnal.md, a fost plasată o ştire precum că, alegerile prezidenţiale sau mai bine zis turul II au fost fraudate masiv. În acest articol se menţionează că au fost depistate mai multe secţii de votare ce au oferit informaţii eronate cu privire la rezulatele alegerilor din 13 noiembrie. Au fost enumărate mai multe secţii de votare. Cetăţeanul ce citeşte această ştire cu siguranţă v-a da crezare „jurnaliştilor” trustului. Cunoscând faptul că minciunile curg gârlă la JTM, am pus la îndoială această informaţie, mai ales că din cele 9 secţii de votare enumărate de JTV, 7 erau din Cimişlia.

La scurt timp de la apareiţia ştirii, Andrei Tomescu, Preşedintele Consiliului Electoral de Circumscripţie raional Cimişlia a postat pe reţelile de socializare negarea prezenrtării inversate a informaţiei din Cimişlia.

reactia-lui-tomescu-pe-fb

 

Evident că curiozitatea m-a făcut să verific personal cele invocate de Jurnal. Mai jos am să postez copiile proceselor verbale a secţiilor de votare indicate de cei de la Jurnal ca drept ironate. Rog să verificaţi şi DVS, eu de exemplu nu am găsit nici o fraudare sau abateri de la cifrele indicate atât în datele de la CEC cât şi a celor din Cimişlia…

19-pv 12-cec 12-pv 19-cec

 

 

34-pv 20-cec 20-pv 23-cec 23-pv 27-cec 27-pv 32-cec 32-pv 34-cec

 

 

Aşa dar, cele invocate mai sus încă o dată demonstrează faptul că jurnalismul celor de jurnal şi cu jurnalismul în sensul direct al cuvântului nu are nimic comun. Este josnic, cel puţin faţă de cetăţeni ca cei de la jurnal să se comporte în aşa hal şi să-i mintă cu neruşinare.

Eu ca cetăţean, consider că organele abilitate cu drept de control şi monitorizare a spaţiului mediatic să se autosesizeze şi să penalizeze asemenea postări minciunoase. Ce face Consiliul Coordonator al Audiovizualului? Cât mai are de gând să tolereze o asemenea abordare această instituţie ce este achitată din banii publici? Să sperăm că v-a ajunge şi timpul când istituţiile media vor fi obligate să plătească scump pentru asemenea calomnii.

P.S. În locul Preşedintelui Consiliului Electoral de Circumscripţie din Cimişlia, eu aş ataca trustul în judecată pentru denigrarea imaginii atât a instituţiei electorale din Cimişlia, cât şi a lui persoanală. Să plătească cu banii Ţopilor pentru minciuni. Cel puţin o instituţie de tip internat ar putea beneficia de ceva bunuri…

 

Comentarii

Veaceslav Burlac

Veaceslav Burlac

Am absolvit Colegiul de Medicină din oraşul Bender. În prezent fac studii la facultatea Business şi Administrarea Afacerii la Universitatea Agrară. Din 2001 sunt director a unei mici companii din Chişinău. Prin intermediul bloggului aş dori să înc...

Ultimele articole