”Dorin Chirtoacă inaugurează astăzi un nou monument, la Botanica”

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

”Primaria Chisinau inaugureaza astazi un nou monument la intersectia bd. Dacia cu Traian. Monumentul se numeste „Ghereta neconuscutului”. Responsabilii primariei spun ca la aceasta intersectie a fost format deja un cartier de gherete, cu autorizatia institutiei, dar s-au pomenit ca proprietarii sunt necunoscuti si nu au pe cine soma sa le demoleze, fapt pentru care au decis sa puna acolo si un monument, sa arate bine”, aceasta a fost gluma din dimineața zilei de astăzi.

Câteva ore în urmă Constantin Tănase a scris: ”Tot mai insuportabil și mai nesuferit Chișinăul meu cel drag: buticuri peste buticuri, monstruozități de plastic gen PRODUSE, DULCIȘOR, ZOLUȘKA, LOMBARD, SCHIMB VALUTAR ș.a., trotuare pline de vechituri puturoase scoase la vânzare, țărance alineate pe sub garduri care-ți propun brânză și lapte „direct de la producător”, mașini parcate pe trotuare, mormane de sticle de bere lângă bănci, pungi de plastic pe care le ridică vântul în sus, putoare de la containerele cu gunoaie la intrarea în blocuri, muzică „blatnaia” dată la maximum… Așa arată azi „capitala” R. M.! Ați mai văzut o asemenea capitală prin Europa!?”.

Cine se pune împotriva lui Constantin Tănase la acest capitol? Cred că nimeni, pentru că Chișinăul este din ce în ce mai nesuferit, în frunte cu liberalul nereformat Dorin Chirtoacă.

La intersecția bd. Dacia cu Traian chiar este deja un cartier întreg de gherete. Am trecut pe acolo pe data de 24 iulie 2013. Am mai fost pe acolo vreo doi ani în urmă. Arăta altfel acea intersecție, era fără gherete și parcă, dacă-mi amintesc bine, a fost și Chirtoacă, ”luptându-se” cu o macara. De atunci a uitat și tot aruncă vina pe instanța de judecată.

La ce a adus acest Chirtoacă întregul oraș este de plâns, atât pentru locuitorii cu viză de reședință, cât și pentru ceilalți care nu au viză de reședință, deoarece capitala-i reprezintă, pentru că este fața Moldovei.

Nu știu la ce se uită delegațiile străine până când ajung la Cricova și la ce atrag atenție fel de fel de emisari, pentru că în Chișinău dai cu capul de o gheretă și cu ochii deschiși, nu doar închiși.

Am mai scris că gheretele în capitală se autorizează de Primăriei, iar terenul este dat în locațiune tot de Primăriei, numai că se capătă câteva hârtii pe sub masă, de inițiere, contra unor sume de bani (mită), iar mai apoi se începe puțin frecuș prin instanța de judecată, după care primarul declară în fiecare luni că justiția este rea și-l obligă să autorizeze amplasarea gheretelor.

Păi bine Domnule primar, în cazul când emiteai o Dispoziție, prin care se interzicea amplasarea gheretelor și acordarea în locațiune a terenurilor de pe străzi, celelalte structuri din Primăriei nu emiteau autorizații și nu erați nevoit, obligat să le avizați.

De 6 ani aceeași poveste, același primar și un alt Chișinău, cu regret. Merită nu doar demis, dar și izgonit, pentru că vrem o capitală Europeană, nu o Piață Centrală.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii