Domnule Dodon, lasă Tricolorul în pace!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.
tricolorul, igor dodon, stefan cel mare

Cu prilejul lansării oficiale „Anul 2018 – anul lui Ștefan cel Mare și Sfînt”, Președintele Dodon vine cu o nouă inițiativă către Parlamentul Republicii Moldova. Dodon doreşte ca drapelul roșu cu cap de bour să fie legalizat în calitate de simbol public național (vezi aici). În opinia mea, această inițiativă este clar îndreptată spre subminarea Tricolorului ca simbol național al Republicii Moldova. Or, un stat nu poate să aibă mai multe draptele, ci doar unul singur!

Domnule Dodon, imaginați-vă cum ar fi ca Vladimir Putin să le spună rușilor: Haideți să lăsăm la o partea drapelul tricolor (alb, albastru, roșu) și să revenim la drapelul roșu (cu secerea și ciocanul în colț) din perioada URSS. Asta ar arăta total penibil, fiți de acord. Și atunci dvs, ce vreți să faceți?…

Din fericire, socialiștii sunt în opoziție în Parlament și sunt sigur că propunerea lui Dodon va fi respinsă de majoritatea democrată a lui Vlad Plahotniuc. Dar asta este singur doar în 2018, însă după alegeri, în 2019 nu se știe cine va veni la putere!

E clar de ce Dodon vrea să introducă în conștința moldovenilor un alt drapel, pentru că tricolorul nostru este un simbol identitar comun cu România, iar asta îi sperie cei din partidele pro-ruse, la fel cum îi sperie „limba română” și „istoria românilor”. Eu nu m-aș mira dacă PSRM va ajunge la putere (așa cum arată ultimele sondaje) atunci din primul an de guvernare ei vor introduce în școli „limba moldovenească”, „istoria Moldovei” și vor schimba drapelul de stat! Pentru că ideologia e mai presus ca omenia.

PS – Nu uitați, la 27 aprilie vom săbători Ziua Tricolorului, un simbol al independenței, suveranității și libetății naționale!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Comentarii