„domnul Traian Băsescu de duminică”

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Expresia din titlu nu e decît un autodenunț mai mult decît concludent, marca angajaților de la Departamentul de Comunicare Publică, ce vizează cea mai recentă reîncarnare băsistă

Mie nu mi-a rămas decît să scot virgula, total inutilă în PR-ul cu pricina, pentru a întregi portretul arhetipal al actualului locatar-de-Cotroceni.

Totul se întîmpla în plină vară (care, nu-i așa, nu-i ca iarna!), cînd tătuca-autodeclarat-al-românilor-de-pretutindeni trăgea o fugă la Ungheni (Argeș) pentru mite o bere rece. Dar și ziua de 18 august 2013 ar merita consemnată nealcoș în analele istoriei românești cu … o țuică de Prislop (Maramureș), s-a gîndit mintenaș guvernatorul țării: o nimica toată (numai 600 km) pe lîngă cei 7.000 deja străbătuți în căutarea drojdiei electorale estivale. Doar că locuitorii din regiunea nord-vest a țării au o părere potrivnică despre tactica obraznică a omulețului care anul trecut, aproape pe vremea asta, avea statutul de flotant în garajul unei vile din București!

Și acum o precizare necesară, legată de presupusa activitate economică de viitor, de altfel familiară fostului ministru al transporturilor.

În ultima lună și jumătate președintele Traian Băsescu a spart oficial vreo 15.000 de euro pe plimbări populiste inutile cu un elicopter SRI. Apropiindu-se de finalul său de mandat penibil, El Marinero pare să pretindă mai mult decît gestiunea simbolică a flotei aeriene românești în locul celei comerciale gata păpate.

Nu știu cum vouă, dar mie mi se pare un scenariu suficient de plauzibil atîta timp cît nu se va sista, în al doisprezecelea ceas măcar, aprovizionarea frauduloasă din bani publici a combustibilului băsist, numai bun, iată!, de golit în covata plină cu aluat în care se îmbăiază inocent nătăfleții electorali de pe ambele maluri de Prut…

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Igor Ursenco

Igor Ursenco

Scriitor, observator social. Fără a urmări o periodiocitate metronomică, voi posta în acest spațiu articole ce țin de principalele teme (și nedumeriri) care mă interesează ca cetățean (deconstrucție politică & concordie socială). Au trecut tim...

Ultimele articole