Doi din trei chișinăuieni nu au votat! Doi din trei locuitori ai capitalei nu văd în Năstase și Ceban conducători ai capitalei

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Turul doi al alegerilor din Chișinău, ca și turul întâi de altfel se caracterizează printr-o polarizare excesivă a populației. Și nu este vorba doar de locuitorii capitalei, straniu faptul că foarte interesați sunt și cei care nu prea au treabă cu Chișinăul ajungând pe acolo de câteva ori pe an practic. Dar ce să-i faci, moldovenii sunt pasionați de politică și dacă au fost cointeresați atât de mult de alegerile prezidențiale din SUA, ce să mai vorbim de capitala țării noastre.

Dar nu asta e important. Politica la noi se face pe facebook și dezbaterile dintre susținători și hateri tot acolo au loc. Un aspect interesant este că la moldoveni a ajuns maxima „Cine nu e cu noi, este împotriva noastră”, maximă cu care s-a făcut revoluția bolșevică. Deci, oamenii COINTERESAȚI DE POLITICĂ nu prea vor să accepte faptul că alții pot să fie contra ambilor candidați, să considere că nici unul din ei nu este potrivit pentru funcția de primar general. De ce moldovenii COINTERESAȚI ÎN POLITICĂ sunt siguri că toți trebuie să stea la baricade?

Rata scăzută a demonstrat că la puțină lume îi pasă de alegeri și foarte multă lume este contra ambilor candidați. Imaginați-vă, 2 din 3 oameni nu a fost la vot, deci 2 din 3 oameni consideră că politicienii și candidații aceștia nu sunt destoinici, 2 din 3 oameni nu sunt cointeresați de politică, sau poate sunt, dar în nici un caz nu se regăsesc în unul din programele electorale sau în nici unul din discursurile electorale ale candidaților.

Așa că, atunci când o să vedeți pe cineva că aruncă cu critici și în Năstase și în Ceban, nu vă grăbiți să vă imaginați diferite teorii conspiraționiste, nu vă gândiți că e vorba de jocuri ascunse neapărat. Probabilitatea ca acel care îi critică pe ambii este ÎMPOTRIVA ambilor este de zeci de ori mai mare decât cea ca el să facă careva jocuri ascunse. Băgați-vă în cap cifra de 65%! Anume atâția cetățeni cu drept de vot în capitală nu au votat. Cam atâtea persoane văd negativ candidații de astăzi. Cei care sunt contra, sunt într-o majoritate și ar fi posibil că e vorba despre un boicot, nesupunere politică. Candidații, politicienii ar trebui să cadă pe gânduri.

Comentarii

Macovei Pavel

Macovei Pavel

Sunt student la Relații Internaționale, poate datorită acestui fapt am o percepție diferită față de mediul politic. Sunt împotriva manipulării și a propagandei, consider că aceste două lucruri strică din farmecul acestui domeniu. Și prin propriile...

Ultimele articole