Dodon și Minciuna – Două sinonime

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Se întâmpla în vara anului 2013 – politicianul Igor Dodon dorește să facă un tur al Europei cu maşina, împreună cu soţia şi cei doi copii. O vacanță simplă pentru un simplu deputat din opoziție. Politicienii mereu și-au permis așa sejururi. Mai rău de cetățeanul de rând de așa călătorii. Acela care plătește impozite ca alesul său în Parlament să dispună de toate comoditățile de stat. Mai ales atunci, în vara anului 2013, când încă nu se știa precis când R.Moldova va obține, și dacă îl va obține, acel regim liberalizat de vize cu UE.

Moldovenii au ajuns în iarna anului 2014 și pot circula liber în țările UE. Și cum se spunea că moldoveanul are nevoie la frontieră mai mult de 500 de euro (în opinia domnului Dodon aproape 1500) a rămas la nivel de zvon. Când traversezi frontiera cu aceeași Românie, nimeni nimic nu te întreabă în privința sumei de bani pe care o ai cu tine. Doar încotro pleci și fii responsabil să nu încalci termenii prevăzuți de ședere în spațiul comunitar european așa cum prevede regimul liberalizat de vize propriu-zis.

Dar pe Igor Dodon nu-l interesează nimic – acest regim aduce daune statului! Acest regim va fi anulat odată cu acordul! Îl avertizează Dodon pe reprezentantul UE în Moldova, Pirka Tapiola. Dar cum va fi anulat, pariez că nici dumnealui nu știe. Nu știe pentru că aritmetica e simplă – cele 25 de mandate pe care le are nu sunt bune de nimic. Nu-i ajunge mandate măcar de o înțelegere cu comuniștii. Însă cum să spună minciuni, cum să îndemne lumea la ură și separatism, cum să își îndobitocească și în continuare alegătorii, minte îi ajunge. Așa cum a făcut-o și la începutul lunii trecute, anunțând într-un mod grandios că a rezolvat problemele migranților moldoveni din Rusia mai nu pe o mie de ani înainte. Pe departe nu a hotărât nicio problemă și așa cum a fost dus de sfoară de foștii săi colegi comuniști la alegerile locale din 2011, așa a fost minciunit și de oficialii de la Kremlin. Numai în această săptămână peste 100 de moldoveni au primit interdicție să calce pe teritoriul Rusiei. Unde este promisiunea grandioasă făcută de Dodon?

În consecință, stimați moldoveni, cei care l-ați mandatat pe Dodon pe încă patru ani, crezând în promisiunile sale impotente – ați fost duși de nas! Ați căzut în plasă! Dar să uităm, gândiți-vă că timp de patru ani o să scoateți bani de buzunare ca să achitați salariul de deputat, să-i întrețineți consilierul și mașina de stat unei puștoaice socialiste de 23 de ani, care îi place la perfecție să mimeze sexul oral și care va fi colegă de fracțiune în legislativ cu alesul vostru.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Teodor Bucatari

Teodor Bucatari

Preocupat de tot ce îmi este şi pare a fi interesant. Detest oamenii falşi şi cred că până la urmă dreptatea va învinge. Sunt conştient de timpurile în care trăim şi nu cred în poveşti. Nu există o putere mai mare decât adevărul. Cu toate că în Moldo...

Ultimele articole