Dodon s-a apucat să fure ca-n codru!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

După ce pretinsul lider politic, Igor Dodon, a dat-o-n bară cu integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană, prin portul Giurgiulești, acesta, ca un adevărat și demn urmaș a lui Vladimir Ilici Lenin, s-a apucat să fure ca-n codru, cum mai spun moldovenii, operele geniilor naționale.

Probabil că este pentru prima dată în istoria contemporană a statelor europene, cînd un pretins lider politic, dînd dovadă de un cinism incredibil, fură opera unui geniu al muzicii, pentru a o folosi în scopuri electorale și propagandistice.

Așa s-a făcut că pseudo-politicianul Igor Dodon, fără acordul marelui compozitor, Eugen Doga, a furat printr-un vicleșug  piesa “Codrii mei frumoși”. Și nu cred că se supăra maestrul  Doga, dacă opera sa nu era folosită de unul care face parte din coloana a V-a a Moscovei, ce muncește din greu aici, pentru a dezbina societatea și pentru a promova separatismul teritorial, dar și spiritual, după cum a declarat maestrul Eugen Doga, care este cu mult mai periculos:

Este o ticăloșenie, o provocare. Nu l-am auzit pe Dodon să vorbească despre unionismul din Transnistria. Ori îi este mai pe plac? A aprins spirite șovine ale rușilor din Chișinău. Separatismul spiritual e mai periculos decât separatismul teritorial”

Și nu era Dodon parte a coloanei a V-a a Moscovei, dacă în loc de scuzele de rigoare, a ieșit cu o ripostă obraznică la adresa marelui compozitor, acuzînd-ul că a căzut pradă presiunilor unioniștilor și alte ipocrizii.

Iar dacă maestrul Eugen Doga, s-a arătat surprins și de tupeul de care dă dovadă Dodon, care se pretinde a fi imaginea statalismului și moldovenismului, în realitate fiind imaginea separatimsului și urii interetnice, iar eu m-am crucit cînd am văzut adepții lui Dodon, ce au comentat în adresa marelui compozitor, cu scopul de a-l scoate pe idolul lor într-o lumină favorabilă.

Grigore Novac, lătrător la curtea lui Dodon (am copiat mot-a-mot comentariile sale postate pe privesc.eu):
Dacă lui Doga nu-i scria textul pe foaie, atunci nici nu știa ce să spună…. se bîlbîie la comanda celor de la guvernare… a luat bani pentru asta, iar acum o face pe cinstitul”

“O să vedeți că într-un final Doga o să înțeleagă că e folosit ca un șervețel…. ce prostii vorbește el…. peste fiecare 2 cuvinte folosește numele Dodon… Doga are un contract cu Dodon? ori cu altcineva? a luat bani iar acum o face pe cinstitul”

„păcat că Doga de la un maestru mare în muzică coboară în ochii lumii în halul acesta… maestre, ocupă-te de muzică nu de politică” 

Eu înțeleg că pe acest individ îl hrănește Dodon, înțeleg partea politică, încerc să-i înețeleg pe toți nenorociții, dar să scrii așa tîmpenii în adresa celui mai mare geniu al muzicii din țara ta, pe care pretinzi că o iubești, cred că e prea de tot și că acest individ nu știe nici de mamă, nici de tată, și iubește doar banii pe care-i primește Dodon de la ruși.

Acum e clar că Igor Nicolaevici și restul care alcătuiesc coloana a V-a, au prins la curaj, dat fiind evenimentele tragice ce au loc în Ucraina, și ei muncesc ca acest val al separatismului să ajungă și în țara noastră. Dar, Dodon și restul, nu uitați că sunteți doar niște nulități, iar adevărații piloni ai statului nostru, sunt geniile neamului nostru, care au fost și care din fericire pentru noi, mai sunt!

Comentarii

Ion Harghel

Ion Harghel

Cetăţean al Republicii Moldova, interesat de viaţa social-politică, pledez pentru dreptate, sunt realist şi vreau ca într-o zi întreaga clasă politică să dea dovadă de maturitate politică şi altruism pentru a contribui la unificarea societăţii. Cre...

Ultimele articole