dodon pregătește unirea Republicii Moldova cu România!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Cine credea că dodon și PSRM sunt proiecte rusești, se înșeală amarnic. Chiar dacă în continuare igor dodon va organiza deplasări a fracțiunii socialiste la Moscova în Duma rusească, chiar dacă va continua cu aceeași retorică agresivă, anti-română și pro-rusească, chiar dacă vor cere în continuare denunțarea Acordului de Aosciere RM-UE, chiar dacă socialiștii vor veni cu tot felul de proiecte în Parlamentul Republicii Moldova, menite la prima vedere să apropie țara noastră de Rusia, toate acestea vor avea defapt efectul invers. Toate aceste acțiuni vor avea drept scop mascarea adevăratelor intenții urmărite de dodon și ortacii săi. Intenționat sau nu, dar dodon s-a dat de gol, el defapt pregătește terenul unirii Republicii Moldova cu România pentru anul 2018.

Greu de crezut pentru unii, dar cred că dodon este un proiect al Serviciului Român de Informații (SRI), ce are drept scop distrugerea statalității Republicii Moldova și ideii de aderare  la Uniunea Vamală. Exact cum Jirinovschi în Rusia are rolul de a distruge opoziția, ori Corneliu Vadim Tudor, care a facut constant jocurile lui Iliescu pe dreapta în România. Sau celebrul nostru exemplu, Iurie Roșca, un proiect al KGB-lui sovietic/rusesc, ce a distrus Frontul Național ce pleda pentru unirea cu România. Pentru cei care mai au dubii, explic.

dodon a declarat că partidul pe care-l conduce va veni cu un proiect de lege în Parlamentul Republicii Moldova, care prevede acordarea cetăţeniei moldoveneşti – cetățenia statului Republica Moldova, în regim preferenţial, românilor din provincia românească Moldova. Un proiect bizar la prima vedere, dar care ascunde multe substraturi și care poate fi votat de o majoritate parlamentară. PSRM are 23 de deputați + 13 deputați PL, egal 42 deputați. Deci, mai trebuie încă 9 deputați, ce s-ar putea găsi ușor în restul fracțiunilor parlamentare. Și după ce proiectul se votează, după cum prevede inițiativa lui dodon, românilor de peste Prut începe să li se acorde în regim preferential cetățenia moldovenească. Cum în Moldova de peste Prut sunt vreo 5 milioane de locuitori, iar în Republica Moldova doar aproximativ 3,5 milioane, în cazul unor alegeri Parlamentare, este clar ce forțe ar ieși învingătoare, evident cele unioniste. Apoi acea majoritate organizează un Referendum pe tema unirii cu România, care evident va trece.

Dacă tot mai aveți dubii, atunci cum credeți, de ce dodon nu vine cu un astfel de proiect de lege, ca să fie acordat în regim preferential cetățenia moldovenească, locuitorilor Ucrainei din Cernăuți, Hotin, Cetatea Albă sau Chilia, foste teritorii ale Moldovei medievale? 😉

Comentarii

Ion Harghel

Ion Harghel

Cetăţean al Republicii Moldova, interesat de viaţa social-politică, pledez pentru dreptate, sunt realist şi vreau ca într-o zi întreaga clasă politică să dea dovadă de maturitate politică şi altruism pentru a contribui la unificarea societăţii. Cre...

Ultimele articole