Dodon dispune sau nu de „Noviciok ?”

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Politica, pe contrasens

 

În acest veac după Christos se-mpușcă

Oriunde  vor doar doi tot mai intens.

Apoi, cuprinși, tot ei  mai trag o dușcă

Și-și fac Politica, pe contrasens.

 

Corectitudinea e inutilă,

A fi barbar e meritul imens

Al celor care fără nici o milă

Își duc Politica, pe contrasens.

 

Sunt lupi în piei de oi, sunt hahalere

Mușcînd cu poftă universul dens

Și nesătui de nu știu cîte ere

Împing Politica, pe contrasens.

 

Noi suntem ghiocei bolnavi de soare,

Țîșnind dintr-un asfalt de sînge șters.

Și-abia cînd ne-am născut vin să omoare

Viețile-n noi, cei doi, pe contrasens.

 

O Mioriță tragic ne urmează,

Din liberi daci venim, nu din eres,

Dar nunta-n cer demult ne-o regizează

Politicaștrii de pe contrasens.

 

Unul din ei ne apără-n Minciună,

Și ne ochește-alt homo sapiens.

În cîrdășie veșnică sub lună

Și soare sunt cei doi  pe contrasens.

 

Și nu îi doare cînd pe noi ne doare,

Și nu vor plînge de-or strivi din mers

Un ghiocel firav, în fremătare,

Jertfă-a Politicii pe contrasens.

 

 P.S. Poem sugerat de Petru Bogatu și scris la 20 martie 2014, atunci cînd Putin și Obama își încrucișau săbiile.

În 2017 Trump și Jong Un erau pe cale să-și arunce cîte o bombă în brațe.

În 2018 Putin, conform declarațiilor prim-ministrului britanic, Theresa May  și a ministrului britanic de externe, ar fi paralizat doi ruși(fostul colonel de FSB(GRU) Skripal și fiica acestuia, Iulia), aflați  sub protecția Regatului Unit. După ce tot pe același teritoriu și tot fiind sub protecția Marii Britanii, în condiții incerte, au dispărut oponentul lui Putin, miliardarul rus Berezovski și, recent, unul dintre foarte apropiații lui oameni de afaceri, tot în apartament.

Acum două zile ministrul de externe Johnson l-a numit pe Putin drept comanditar și organizator direct al paraliziei celor două persoane, prin intoxicare cu moartea rusească numită Novicioc. În total 23 de persoane, inclusiv un polițist britanic,  suferă în prezent din cauza acestei invenții rusești, aflată în baza de producere și păstrare a FSB-ului.

Astfel Rusia lui Putin, adorată și băgată nouă pe gît de Dodon, s-a transformat demult într-un stat KGB-ist, condus de KGB-istul Putin, care, prin purtătoarea de cuvînt a ministrului rus de externe Lavrov, zis-a Maria Zaharova, a uluit la 15 martie curent tot mapamondul. Fiind întrebată de niște ziariști străini dacă într-adevăr Putin a stat la cîrma operației de nimicire  a foștilor cetățeni ruși din Marea Britanie, ea a răspuns, scurt pe doi, ca din mitralieră: „Nu uitați că Rusia este deținătoare de bombă nucleară!”

Dacă nu știați, aflați că cele cinci puteri nucleare  forte sunt SUA, Rusia, Marea Britanie, Franța și China. Alte puteri nucleare  sunt India și Pakistan.  Din 2017 deținătoare a bombei nucleare e Coreea de Nord. Se crede că ar mai avea în dotare armament nuclear  Israel, Iran și Ucraina.

În total—11 țări din 200!

În sfîrșit, liderul Coreii de Nord l-a invitat pe șeful Casei Albe la tratative de pace, dar între Putin și May se profilează o nouă politică, pe contrasens.

Londra stă cu mîna pe butonul nuclear și culege la computer cuvîntul: Kremlin-FSB. Moskova, la rîndul ei,  declară că-i va strivi într-o secundă pe toți cei care nu i se supun.

Fiindcă Rusia și țarul ei conduc lumea de Azi, prin armamentul de tip Noviciok, produs într-o cantitate atît de mare, că nu mai încape pe teritoriul ei.

Și atunci acest Noviciok trebuie exportat în celelalte 199 de țări, inclusiv în Marea Britanie.

Acolo, unde Rusia FSB-istă se simte în largul ei, ca la Tambov.

Acolo, unde continuă să dispară toți spionii și miliardarii, incomozi țarului rus, care, de jure, sunt sub protecția puternică a statului britanic, dar, de facto, sunt la cheremul omuleților invizibili ai lui Putin, mișunînd, cu Novicioace prin genți, peste tot.

Parcă am fi în 1940 sau în perioada 1944–1991.

Domnule președinte Dodon, pentru ce trebuie noi să iubim Patria velikorusă?

Pentru că dispune de arme nucleare, înspăimîntătoare?

Pentru că Putin le dăruie tuturor subalternilor lui ce are dînsul mai bun? Cîte un set de substanțe toxice Noviciok, de crearea căruia-i pare rău pînă și coinventatorului Vil Mirzaianov?

El a făcut parte din echipa rusului Piotr Kirpicev, afiliată unui institut de cercetări științifice din Saratov. Guvernul sovietic  și Partidul Comunist al U.R.S.S.-ului au adoptat un pachet de hotărîri speciale  în acest caz strategic pentru Uniunea Sovietică de atunci, rămas la fel de strategic și pentru Rusia independentă.

Acest Noviciok este un Produs al Morții, testat în Uzbekistan, în 1989 și  aflat în hambarele FSB-ului și ale Armatei Sovietice din 1990.

Însuși Gorbociov a semnat cîteva hotărîri cu scopul dezvoltării Noviciokului sovietic, ascuns sub marca absolut secretă FOLIANT și produs în cantitate de 10 tone, la Volgograd și Șihan, în Bașkortostan.

Acum coinventatorul Morții ultramoderne rusești, Vil Mirzoianov, locuiește în SUA și declară că astfel de substanțe au avut „mare succes” în războiul din Afganistan, fiind introduse, fără nici un fel de impedimente, în apa fîntînilor.

Și tot Mirzoianov combate afirmațiile lui Putin, precum că toate proviziile cu substanța menționate au fost lichidate demult.

S-ar putea într-o zi chiar cel care deconspiră aceste informații  să devină victima propriei sale participări la crearea acestui Noviciok ucigaș.

Domnule președinte Dodon, dispuneți sau nu de un set de Noviciok oferit Dumneavoastră cadou de veșnicul președinte, neîmbălsămat, al Rusiei???

 

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Traian Vasilcău

Traian Vasilcău

traianus, tot el Traian VASILCĂU minicatastif de autor: sunt aproape strămoș: am un car de ani, poeţii aşa de mult nu trăiesc. ador Libertatea, fug cît pot de lichele, dar dau mai tot timpul de fraţii lor: de minciunoşi, agresori, pîrîtori şi h...

Ultimele articole