(doc) Tinerii din Europa acordă vot de încredere pentru Vlad Filat și PLDM

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Europenii urmăresc foarte atent ceea ce se întâmplă în Republica Moldova. De multe sunt mai informați despre situația politică de la Chișinău decât mulți dintre compatrioții noștri. Fie că-și culeg informațiile de la investitorii prezenți în Moldova, de la ambasade, fundații sau prin parteneriate cu diverse ONG-uri locale, aceștia sunt la curent cu tot ce mișcă în Republica Moldova.

Ceea ce lasă loc de interpretare este viteza de reacție vizavi de evenimentele ce au loc la noi. Se pare că demisia Guvernului Filat i-a îngrijorat. La scurt timp după reacțiile oficialilor de la cel mai înalt nivel, tinerii din PPE iau atitudine vizavi de Moldova.

În declarație se vorbește despre faptul că demisia guvernului face parte dintr-un proces democratic doar că urmările demisiei acestui guvern aduc după sine implicații grave și pun în pericol semnarea Acordului de Asociere și a liberalizării vizelor. În stilul lor caracteristic, diplomatic, ne atenționează de pericolul revenirii comuniștilor și își manifestă sprijinul pentru premierul Vlad Filat și pentru PLDM.

Documentul chiar nu necesită comentarii ci mai multă capacitate de înțelegerea a momentului politic pentru actorii care și-au dorit demisia Guvernului.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii