Dle Timofti, cât va mai dura acest dezmăț asupra intelectualilor basarabeni?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Am citit cu maximă atenție articolele semnate de Vitalia Pavlicenco despre lupta ei de decenii pentru a-și reabilita bunul nume, pentru a demonstra că nu a fost K.G.B.-istă.

În lista Șandrovschi figurez și eu. Pseudonimul meu sau cum s-ar mai chema numele de cod este GLAVA.

Credeam că Mircea Snegur știe să-și verifice angajații și nu ar fi putut admite ca purtătorul lui de cuvânt să fi fost colaborator k.g.b după cum a fost, să zicem Nicolae Andronic, venit chiar din structură, care a avut o bună bucată de timp cuțitul și pâinea șefului statului în mână.

Mircea Snegur nu a sulfat un cuvânt în apărarea mea, cu toate că presupușii autori ai listei au mers, mână în mână cu el în multe campanii și a știut totul despre ei.

Nu m-a interesat lista, fiindcă m-a interesat din cauza cui a eșuat R.Moldova si ce putem face pentru a ne regăsi ca popor în marea familie europeană.

Acum am un răspuns cert la aceste întrebări și mă pot considera cu conștiința împăcată.

Mă felicit că am rezistat provocărilor unor gunoaie care i s-au băgat sub piele lui Mircea Snegur, ei dovedindu-se ulterior colaboratori ai serviciilor secrete sovietice.

Totuși, ca să nu fiu suspectat, participând la concursul pentru desemnarea directorului TVM, am formulat categoric în platformă:

1. În cazul în care sunt ales Director al Televiziunii se concediază tot personalul și începem de la varianta ”0”;

2. Fiecare angajat va depune o cerere prin care va declara că nu a fost colaborator al K.G.B.-ului;

Nu am fost atât de naiv, încât să cred că acoliții lui Diacov, tot biroul lui de partid de altă dată, oploșit de AIE în instituția din dealul Schinoasei, îmi va deschide larg ușile instituției.

Am făcut-o pentru a mă convinge, odată în plus, că toți cei care au fost comuniști conducători într-o televiziune sau instituție media din perioada sovietică, au avut tangențe cu K.G.B.-ul.

Acest adevăr l-am aflat din cărțile experților occidentali care au analizat în detaliu ceea ce numim ideologie comunistă sovietică.

Nu dau nume, fiindcă aceștia sunt cunoscuții purtători ai sloganului AIE – ”la vremuri noi tot noi!”.

De ce scriu toate acestea? Ca să conștientizăm efortul depus de către președintele P.N.L., Vitalia Pavlicenco, pentru a se apăra, pentru a nu întina viitorul copilului său.

Mă strânge efectiv în spate când parcurg cu vederea procesele de judecată care au durat ani buni.

În loc să muncească pentru neam și țară, să-i demaște pe cei care au furat țara ca să cumpere ulterior și sufletele oamenilor, ea și-a măcinat mințile și potențialul creator apărându-se.

Îi cunoașteți pe toți, am scris despre ei, acești heralzi ai întunericului care au intenția de a ne europeniza.

După ce au aruncat această țară în subsolul tuturor clasamentelor făcând-o curvă, bețivă, leneșă, bolnavă ei ne promit raiul.

Citind aceste două articole ale luptei Vitaliei Pavlicenco pentru viață și demnitate , trag o singură concluzie : acești guvernanți au scopul declarat de a folosi tehnicile k.g.b.-iste consacrate și de a-i hărțui pe cei care sunt conștiința poporului.

A doua concluzie mă privește nemijlocit.

După ce, mai bine de patru ani, președintele Curții de Apel, artizanul spectacolului morții din Pădurea Domnească, Ion Pleșca, nu-mi răspunde la o simplă scrisoare în care întreb de ce a fost suspendat procesul intentat de mine lui Serafim Urechean pentru încălcarea dreptului de autor, a venit timpul lungilor așteptări pentru repararea prejudiciului moral și material în două procese, provocate de Ministerul Justiției.

Au trecut deja șapte luni de când am anunțat oficial președinția și instituția premierului. Nu am primit nici un răspuns ceea ce mă determină să constat că toți sunteți de la o mamă comună – Moscova- și un tată cu diabolicul nume K.G.B.

Altfel decât homo sovieticus nu vă puteți numi.

Am aflat cu stupoare că președintele Timofti a susținut majorarea salariului judecătorilor conduși de Efrim, păpușărit de Filat care a făcut cursuri la o școală k.g.b. de lângă Moscova.

Mie când îmi acordați un ajutor financiar pentru răbdarea de care dau dovadă?

Hărțuirea, concedierea, marginalizarea, discreditarea, expulzarea din țară acestea sunt instrumentele lui Filat și Plahotniuc care au împărțit între ei Justiția și Procuratura.

Mâine la ora 15.00 am, după vreo jumătate de an de tergiversări, un proces la judecătoria Ciocana. Un pușcăriaș, care s-a dat drept mare demascator al lui Makena, apărător al valorilor naționale, cu prietena lui, mi-au intentat proces la care nu se prezintă.

Admit că mâine pot fi arestat, agresat, împușcat așa după cum ar dori cei de sus pentru faptul că le spun cine sunt.

Spuneți-mi, dle președinte, fiind informat asupra acestei stări de lucruri, de ce nu ați luat măsurile de rigoare?

Cum aveți de gând să reformați justiția dacă ea se află pe mâna unor indivizi care și-au partajat funcțiile cu oamenii lor și nu cu profesioniști?

Vitalia Pavlicenco, la fel ca și mine, a apreciat inițiativele Dvs. de a negocia direct cu Moscova conflictul de pe Nistru ,inițiative care nu le-au plăcut lui Corman și Filat.

Avem o poziție clară față de lașitatea autorităților în legătură cu referendumurile de la Comrat, care nu TREBUIE SĂ AIBĂ LOC, fiindcă și secesioniștii au procedat la fel, declarându-și independența pe care o respectă o supraputere din lume. E vorba de Moscova, azilul lui Leancă, Diacov, Filat etc..

Vreau să cred că veți reacționa oficial la aceste articole ale Vitaliei Pavlicenco, dar și la insultele lui Radu Banciu, aduse unui popor. Din câte știți, d-na Pavlicenco a reacționat și postul de televiziune a fost amendat.

Nu știam că presa din România este atât de liberă și independentă încât nu vă permite să reacționați.

Vreau să mai cred că veți cere, ca garant al drepturilor noastre cetățenești, urgentarea tuturor proceselor intentate la comanda Păpușarului și Contrabandistului intelectualilor astfel ca ei să-și poată apăra SĂRĂCIA ȘI NEVOILE, ȘI NEAMUL, precum ne învață Marele Eminescu.

Comentarii

Vasile Grozavu

Vasile Grozavu

Spre nenorocul nostru, de 22 de ani ne căznim să aflăm răspuns la întrebarea: ”Și acum încotro?”. Cred că am aflat acest răspuns și cartea mea, ”Înapoi, pe Drumul Mătăsii”, dă un răspuns clar la această întrebare. Eliminarea trădării ca metodă utili...

Ultimele articole