Dle Ghimpu, ți-ai cerut scuze de la D-na Pavlicenco?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Recunosc, am așteptat cu mult interes partea treia a articolelor, semnate de Vitalia Pavlicenco, președintele P.N.L., care a demonstrat în instanță că nu a fost, nici că a colaborat cu odiosul K.G.B, această fabrica de maltratat sufletele și convingerile românilor basarabeni.

De fapt, am citit, cu sufletul la gură, un început de carte scrisă cu inima de o femeie care luptă pentru casă, țară, neam.

”… cu bunic ucis, cu tată ucis și cu mamă ucisă de regimul sovietic și comunist, prin malpraxis ”practicat” de un medic bețivan, ajuns deputat și încă decorat cu înaltă distincție a Statului Român Vitalia Pavlicenco lansează un avertisment tuturor celor care știu cine sunt și de unde se trag – cât nu-i târziu, uniți-vă într-un front comun pentru viitorul nostru românesc European.

Meticuloasă în cercetare, foarte serios documentată, Vitalia Pavlincenco ne atenționează că în drumul nostru către casă se mai află de cei care se dedau scabroaselor metode de a denigra, de a pecetlui destinul unui om, având scopul de a pune mâna pe toată bucata de pâine, oferită din puținul pe care îl are o țară.

Urmare a unei mărșave calomnii, a fost făcută k.g.b.-istă în Campania electorală, fără probe, de către cei care au avut cuțitul și pâinea în mână.

Mai trist e că acum, după ce au abandonat alianța în care au fost mari și tari, nu se pronunță împotriva referendumurilor din Găgăuzia, nu iau atitudine față de ieșirile secesioniștilor care ne blochează drumul spre Europa, amenințănd să ne atragă într-un război civil.

Nici cei rămași, nici cei plecați nu mobilizează societatea, dar negociază crearea blocurilor electorale.

Vine întrebarea, pentru ce să te unești dacă, având tribuna poporului, te înneci în accesele de lașitate, dai de dușcă puterea oferită de popor, știind că, în caz de ceva, vei fugi peste Prut.

Iar Vitalia Pavlicenco, K.G,B.-ista va rămâne aici ca să guste din cupa amara a destinului bunicului, tatei, mamei, uciși cu zile.

Iată că nu mai este K.G.B-istă. Dar nu va fugi de pe pămîntul ei cu mormântul buneilor și al păîrinților în spate.

Va lansa și susține, cu puținul pe care îl are, ideea unității naționale și teritoriale a românilor.

Va lansa îndemnuri la unitate în fața pericolelor care ne amenință.

Argumentează că nu vom mai avea a doua șansă de a ne regăsi, dacă nu o valorificăm pe cea oferită aici și acum de către țara-mamă, membru al UE.

Nu-i este teamă să spună lucrurilor pe nume, să arate cine sunt fariseii. Aceștia, acoperindu-se cu demagogie, cu merite inexistente de a fi pledat pentru UE, pun fondurile alocate în propriile buzunare și compromit cu premeditare idea integrării care nu poate fi realizată altfel decât prin București, decât cu ajutorul fraților.

Din câte știm cu toții, în urma partajării funcțiilor, postul de director al SIS a aparțnut Partidului Liberal, condus de Mihai Ghimpu și nepotul, Dorin Chirtoacă.

Acești doi mari patrioți, care s-au autodeclarat cei mai mari români dintre câți au fost vreo dată, nu au mișcat un deget pentru a ne reabilita pe cei de pe lista Șandrovschi, în care figurează și Alexandru Moșanu.

Nu-i condemn, nu le cer socoteală, e treaba lor. Îi rog măcar arhivele k.g.b. să le ia cu ei ca să știm și noi cine vor fi dușmanii și cine prietenii noștri în viitoarele lupte pe viață și pe moarte pentru existență.

Comentarii

Vasile Grozavu

Vasile Grozavu

Spre nenorocul nostru, de 22 de ani ne căznim să aflăm răspuns la întrebarea: ”Și acum încotro?”. Cred că am aflat acest răspuns și cartea mea, ”Înapoi, pe Drumul Mătăsii”, dă un răspuns clar la această întrebare. Eliminarea trădării ca metodă utili...

Ultimele articole