Divergențe între liderii blocului ACUM. Maia Sandu – Pro, Andrei Năstase – Contra

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.
Maia Sandu, Andrei Nastase, Moldova, alegeri, Chisinau, 2018, 2018, fraude, BAC

În ziua de 7 noiembrie 2018, premierul Pavel Filip a propus membrilor Comisiei Electorale Centrale posibilitatea instalării camerelor de luat vederi în secțiile de vot, pentru a asigura o transparență maximă. Acest fapt se dorește în scopul ca să nu se lase nici un element care să provoace îngrijorări și alegerile din 24 februarie 2019 să fie libere și corecte. De asemenea, Guvernul a solicitat ANRE-ului să verifice rețele de alimentare cu energie electrică, iar ANRCETI să se asigure că în toată țara există conexiune la Internet în parametrii declarați de furnizorii de servicii. Centrul de Telecomunicații Speciale, care a fost recent reorganizat și a devenit unica instituție publică responsabilă de securitatea cibernetică, va întreprinde toate măsurile ca sistemul informațional „Alegeri” să aibă la dispoziție canale de comunicare bine securizare și pe deplin funcționale.

Deoarece opoziția a devenit foarte activă acum, înainte de alegeri, reacțiile PAScuDA nu s-au lăsat așteptate. Totodată, se pare că inițiativa premierului a creat neînțelegeri în blocul ACUM, fapt confirmat însuși de liderii PAScuDA.

Maia Sandu refuză să comenteze acest subiect, deoarece ea personal în 2016 cerea instalarea camerelor de luat vederi în secţiile de votare, pentru a minimaliza riscul de fraudare a alegerilor, însă acum nu-și permite să schimbe părerea, din motiv că este o inițiativă pozitivă, dar nici nu poate susține ideea, pentru ca să nu fie acuzată de parteneriat cu guvernarea.

Pe de altă parte, finul fugarului Țopa, Andrei Năstase, critică inițiativa și intră în contradictorii cu Maia Sandu, partenera lui de bloc. În cadrul unei emisiuni televizate, Năstase spune deschis că aceste camere sunt o intimidare a alegătorului. Cu alte cuvinte, binomul PAScuDA nu împărtășește aceleași gânduri, fapt care duce la clătinarea alianței de beton.

Se pare că totuși clanurile din spatele PAScuDA au interese diferite, chiar dacă scopul lor final este capturarea Moldovei.

P.S. #Pace

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Denis Rusu

Denis Rusu

Sunt o persoană obișnuită, cu preocupari sociale și politice. Nu posed nimic ieșit din comun, doar că nu pot accepta unele lucruri, precum manipularea si victimizarile absurde. Poate ca sunt perfecționist, poate ca mai mult echilibrat, dar mereu am a...

Ultimele articole