Dinţii lui Filat

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Sunt al dracului de rezistenţi…

Se ţine cu aceştia extrem de strâns de scaunul guvernului. Democraţii îi vor demisia, comuniştii îi vor demisia, o bucată de societate îi cere demisia, el însă o ţine morţiş – rămân prim-ministru şi nu cedez în faţa mafiei. Mai că, ar face aluzii la mafia de popor. Evident, dacă nu-i dăm voie să fure, ajunge să ne-nvinovăţească şi pe noi.

Oare PLDM-ul nu mai are altă candidatură, sau ca şefu nu poate dirija nimeni – “Colea-ncolo, Colea-ncoace”…

Dacă şi comuniştii au cerut demisia, după câteva tentative de harbuzărie, e clar că Filea şi-a pus amprenta negativă pe colegii săi de la guvernare.

Acum cu duşmanii Lupu, Ghimpu, Plahotniuc şi Voronin, lui şefu îi cam tremură fundul, iar pierderea funcţiei de premier îl cam apropie de dubă. De asta şi-şi ţine cu dinţii funcţia – cu cât mai mult premier, cu atât mai mult departe de răcoare.

Ştiu că Voronin e uşor de manipulat şi l-ar putea lăsa liber după demisie, dar sper că măcar Ghimpu şi Lupu se vor ţine de soarta acestuia.

Problema de moment e cum de demis mai rapid, că deja şi Timofti a cam căzut pradă aberaţiilor lui Filat, care deja o întoarce cu revenirea la acordul AIE.

Eu pot pune un pariu stimaţi cititori, că dacă Filat nu va fi demis, situaţia cu acordul se va repeta în cel mult câteva luni – şefu iar va denunţa acordul, când contrabanda îi va fi denunţată de CNA sau procuratură.

Comentarii

Nicolae Gârbu

Nicolae Gârbu

Născut la ţară, prin părţile Călăraşi-ului. Părinţii intelectuali mi-au insuflat dragostea de carte încă din copilărie. Gimnaziul l-am spulberat, mai degrabă cu mii de legende şi poveşti, decât cu matematică şi fizică. În perioada 1998-2001, am făcut...

Ultimele articole