Diana Grădinaru – ofiţer de elită, al Armatei Naţionale a Republicii Moldova

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Prima zi a lunii februarie mi-a readus, în faţa ochilor, imaginea unui cetăţean european aparte. Care a ales cariera armelor. Nu în inima bătrânului nostru continent, unde, cu excepţia convulsiilor economice şi  a dezvălurilor senzaţionale – precum interceptarea telefonului cancelarului german, sau a pasiunilor de noapte ale preşedintelui francez –  din presa metropolelor democraţiilor occidentale, par să nu existe alte motive de stres, pentru cetăţeanul de rând, doar informări pasagere, ale evoluţiilor politico-militare, din zone încinse de confruntări armate, sau îngheţate de lipsa de dialog, din dorinţa prelungirii, la nesfârşit, a unor proiecte mai vechi, de cotropire teritorială, azi în forme noi, cu limbaj aparent democratic şi invocând precedente luate în discuţie la sediul Naţiunilor Unite, din New York.


Sigla DINFOS

Ei bine, nu la New York, ci la Defense Information School/DINFOS/Şcoala de Informare a Apărării subordonată Pentagonului şi situată la Fort George G. Meade, Maryland, a studiat eroina acestor rânduri.


Sediul DINFOS, de la Fort George G. Meade, Maryland, S.U.A.

Ca unul care am poposit la DINFOS pot depune mărturie că acolo vin, sunt instruiţi, rezistă şi primesc certificarea de comunicatori moderni, în satul global de azi, numai cei mai buni ofiţeri din statele aliate şi partenere ale superputerii lumii.

DINFOS vizează formarea unui corp intern de jurnaliști profesioniști, în presa scrisă, cea electronică, pentru posturi de televiziune şi radio, dar și în această meseria rară, a relaţiilor publice, în care nu poţi greşi decât o singură dată.

Absolvenţii DINFOS sunt semeni atenţi la limbajul corpului fiecărui interlocutor, îşi judecă partenerii de dialog după calitatea ideilor transmise, urmăresc concordanţa dintre cuvintele rostite şi mimica feţei celor care le emite, pun preţ pe calitatea mesajelor transmise în eter, pe micul ecran, sau internauţilor, adevărul fiind regula de aur a propriei lor evoluţii profesionale, în arena interesului general.

Unul dintre aceşti pământeni determinaţi să instituie încrederea, printr-o comunicare generată de fapte verificabile, care atestă seriozitatea celor pe care îi reprezintă, în acest caz fiind vorba de personalul Armatei Naţionale a Republicii Moldova, este actualul lider al structurii militare profesioniste, de relaţii publice, de la Chişinău, ofiţerul cu cosiţe scurte, conaţionala Diana Grădinaru,

care alături de Valeriu Rusu, consiliază pe ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, în problemele curente, de comunicare rapidă cu cei interesaţi de prezentul şi viitorul celor care au ca misiune garantarea integrităţii teritoriale a statului european dintre Prut şi Nistru.

Cu o inteligenţă sclipitoare, un optimist molipsitor, o răbdare a înţelegerii celor dificili în comunicarea profesională, visând la normalitatea unei vieţi ce merită să fie trăită frumos, în deplină libertate, fără a ţine capul plecat la vestigiile unei epoci anterioare, imperiale, fiinţa care a prilejuit aceste rânduri-gânduri are tact, simţul măsurii şi un echilibru interior excepţional.

Chiar dacă rosteşte rar sintagma care o caracterizează, Diana Grădinaru are, la Ministerul Apărării, din Chişinău, aura celei marcate de mentalitatea de învingător.

Aură devenită azi mai strălucitoare, fiind aniversarea zilei de naştere a acestui ofiţer de elită, al Armatei Naţionale a Republicii Moldova.

Un Om căruia îi urez, aşa cum se cuvine: La mulţi ani frumoşi!

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Ion Petrescu

Ion Petrescu

S-a născut la 2 noiembrie 1955, în Bucureşti, tatăl, Ion, fiind din judeţul Argeş, iar mama, Tamara, din stânga Prutului. A urmat cariera militară avansând până la gradul de colonel, fiind opt ani director al Trustului de Presă al Armatei României. ...

Ultimele articole