Dezbaterile publice organizate în Parlament despre sistemele electorale trebuie să fie civilizate

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

La ”Dezbaterile pe marginea proiectului de lege pentru modificarea sistemului electoral și introducerea votului uninominal: conceptul de mandat imperativ versus mandat reprezentativ, condițiile de revocare a mandatului de deputat, finanțarea și mediatizarea campaniilor electorale” au participat astăzi, în vinerea neagră, persoane publice și mai puțin publice, împărtășind diferite viziuni. Acest lucru este firesc, însă este important ca dialogul să fie civilizat, serios, la obiect – adică despre oportunitatea ori inoportunitatea schimbării sistemului electoral -, ȘI NU O OBRĂZARE DE CĂTRE UNII A CELORLALȚI, CARE VĂD ALTFEL ASTĂZI LUCRURILE.

Intoleranța unor persoane prezente la Dezbateri față de pozițiile invitaților care predează pentru alte opțiuni legate de sistemul electoral a compromis scopul și esența acestui dialog în Legislativ.  Invitații sunt acolo pentru a-și exprima pozițiile, a face schimb de opinii, nu pentru a fi ”pusi la punct”, mai ales ca reprezentanți ai unor partide extraparlamentare, așa cum s-a întîmplat astăzi.

Exact acest lucru l-am subliniat în debutul primei mele intervenții, dar și în replica pentru care am solicitat și eu două minute. Poziția exprimată de mine este în acest video.

Vitalia Pavlicenco

Comentarii

Vitalia Pavlicenco

Vitalia Pavlicenco

Preşedintele PNL. Născută la 29 octombrie 1953, Grinăuţi-Bălţi, Republica Moldova Contacte: 069111682, 069119118, tel.german – +491605702646 Distincţii: Ordinul Naţional al Romaniei „Pentru Merit” în grad de Comandor Starea civilă: căsător...

Ultimele articole